Ovo je lista modnih komada bez kojih ove sezone nećete moći

Koliko god da se radujemo prolećnoj i letnoj sezoni, prilagođavane garderobe nepredvidivim aprilskim prognozama može biti nezgodno.

Sastavljanje liste neophodnih prolećnih komada, komplikovanije je nego što mislite, s’obzirom na čitav niz novih trendova koje bi trebalo da uzmete u obzir sa jedne strane, i ravnoteže kada je u pitanju slojevitost i odabir komada u kojima ćete se osećati dobro a neće vam biti hladno, sa druge strane. 

Ipak, kako su trendovi ciklični a neki komadi vanvremenski, pripremili smo vam listu koja će vam biti od pomoći prilikom inspirisanja kada su u pitanju buduće modne kombinacije u prolećnim danima koji nas očekuju. 

Svilena marama

Svilena marama je jedan od najklasičnijih aksesoara i možete je nositi u bilo koje doba godine. Za proleće pak, uz maramu kombinujte tanku trikotažu i efekat prefinjenog stila neće izostati.

Džins sa ravnim nogavicama

I ako modeli od teksasa mogu biti izuzetno zabavni, uvek je dobro imati jedan klasičan par ravnih farmerki. Naizgled jednostavnu kombinaciju možete razmrdati košuljom u neočekivanoj plavoj nijansi.

Oversize bela košulja

Bez obzira što su košulje prisutne tokom cele godine, činjenica je da najbolje pristaju proleću i letu. Za opušten nonšalantan izgled, ostavite je otkopčanu i kombinujte uz mokasine.

Pletena torba

Došlo je vreme da crnu kožnu torbu odložimo u ormar, i prigrlimo oversize modele od pruća bez kojih ne možemo da zamislimo proleće i leto.

Neutralni trenč

Još uvek je rano da izađemo bez kaputa ili jakne, ali došlo je vreme da svoje deblje komade zamenimo trenčom koji se savršeno uklapa uz sve stilske kombinacije. Nosite ga od jutra do mraka.

Snaga cveća

Bez obzira na čuveni citat iz filma Đavo nosi Pradu, cvetovi će uvek ostati sastavni deo prolećne i letnje estetike. 

Rebrasta trikotaža

Došlo je vreme da mahnemo debelim kardiganima koji su rezervisani za zimske dane. Umesto njih prigrlite svoju tanku rebrastu trikotažu vešto je kombinujući kako uz kežual tako i uz strožije biznis varijante.

Pantalone muškog kroja

Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog kroja moraju priznati da nas je model muških pantalona, ove sezone, zaludeo. Pravo je vreme da ih posedujete dok ih sa lakoćom kombinujete uz košulje, topove ravne sandale ili patike.

Slip suknja

I ako su slip suknje počele kao trend, nakon godina (koliko već traju kao must have komadi) postale su klasik. Proleće je pravo vreme da eksperimentišete sa svetlim nijansama.

Top na pruge

Možda zvuči kao kliše, ali šta je više francuski od jednostavne bele bluze upotpunjene teget prugama? Uz jednostavan džins ili midi suknje, birajte ovaj vanvremenski komad i prolećni vajb neće izostati.

Priredila: M. Kitić
Foto: Instagram, Profimedia