Pantone objavio boju 2022. godine: Uklapa se svuda a već je zastupljena u modi

Momenat kada Pantone objavi boju godine je onaj koji sa nestrpljenjem isčekujemo a koji odjekne čitavim svetom brzinom svetlosti. Donosimo vam lepe vesti jer čuveni svetski institut za boje upravo je izrekao svoje – boja 2022. godine je Very Peri.

U pitanju je upečatljiva plavoljubičasta nijansa, preciznije plava boja sa primesama ljubičasto-crvene. Prema institutu Pantone, ova boja podstiče na maštovitost i kreativnost izazivajući u ljudima radost, hrabrost I duhovit stav.

Very Peri podseća nas na bezbrižno samopouzdanje i smelu radoznalost, pomaže nam da shvatimo nov, izmenjen pejzaž mogućnosti, otvara nam novu viziju dok ponovo počinjemo svoje živote. Ona ukazuje na budućnost u novom svetlu”, izjavili su iz instituta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Pantone boja godine odražava ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi. Kreiranje ove nove boje prvi puti u istoriji odražava globalnu inovaciju i transformaciju koja se dešava. Dok društvo nastavlja da prepoznaje boje kao oblik komunikacije i način da se izrazi i utiče na ideje i emocije, ili način da se angažuje i poveže, složenost ove nove plave nijanse sa puno crvenoljubičaste boje naglašava bezbrojne mogućnosti koje se nalaze pred nama”, istakla je Lori Presman, potpredsednica Pantone-a.

Very Peri uveliko osvaja modne piste, što smo imali prilike da uočimo i na poslednjim revijama kuća visoke mode, poput Gučija i Šanela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosy Sambwa (@rosysambwa)

Prevlast ove nijanse, ne zaustavlja se na pistama, već se širi i ka street style-u, ali i na crvenom tepihu, gde se sve više poznatih dama opredeljuje za kreacije u ovoj boji, uklapajući i svoj makeup, kao i čitav stajling u ovom maniru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cardié (@cardiemoda)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Foto: Profimedia

Priredila: T. M.