Pantone imenuje glavne boje London Fashion Weeka jesen/zima 2021/22

Institut za boje Pantone svake sezone najavljuje nove boje koje će dominirati kolekcijama brendova.

Dakle, u decembru 2020. modni stručnjaci su identifikovali najmodernije boje 2021. godine, a sada je Pantone tim imenovao najrelevantnije nijanse na Londonskoj nedelji mode za sezonu jesen-zima 2021/2022. Prema Liatris Ajsman, izvršnoj direktorki Instituta za boje Pantone, „suprotnosti“ će biti pokretačke snage ove sezone – „nasleđe“ i „modernost“, „priroda“ i „urbani stil“, „praktičnost i kreativnost“.

Paleta se sastoji od 10 živih i prirodnih nijansi, uključujući Green Bee – boju koja predstavlja travnato zelenilo, optimističnu Illuminating, koja podseća na sunčane dane i plavu nijansu vedrog neba Clear Sky. Londonskim kolekcijama dominiraju razne nijanse crvene, od tople Tomato Red i smelije Red Alert do bledo ružičaste First Blush.

Pantone tim je takođe identifikovao 4 klasične nijanse koje će biti ključne tokom jeseni 2021. To su: peščana Perfectly Pale, maslinasta Olive Branch, duboko crna i plava After Midnight i Ultimate, koja je imenovana glavnom bojom 2021. godine.

„Dizajneri više razmišljaju o tome da nam ipak treba malo više svetlih boja, uprkos činjenici da svi govore o smirenosti, tišini i svemu ostalom. Došli smo do tačke u kojoj zaista želimo da unesemo malo dubine i uzbuđenja u kolekcije“, kaže Liatris Ajsman.

Pogledajte sve boje londonske Nedelje mode jesen-zima 2021/2022 u našoj galeriji.