Parisko venčanje: Kako izgledati kao nevesta iz Pariza?

Parižanke imaju vrlo poseban stil čak i na dan venčanja. Od Brigitte Bardot do najmodernije Lolite Jacobs, Parižanke ostaju veoma impresivne neveste čiji se stajlinzi pamte.

Pariski stil nadahnjuje nas iznova i iznova. Brigitte Bardot nosila je ružičastu haljinu sa gingham uzorkom, Loulou de Falaise je imala egzotični turban, Jane Birkin boemsku haljinu, Lolita Jacobs belu košulju, a Sabina Socol modernu haljinu. Pariski šik prepoznatljiv je i na venčanjima, zbog čega smo tražili ideje da usvojimo pariski  izgled neveste.

Lolita Jacobs na venčanju sa Jean Baptiste Talbourdet. Dana 7. jula 2018. venčali su se u St. Tropez-u. Nevesta je odlučila da nosi haljinu odnosno belu košulju i crvene ravne potpetice Manola Blahnika. Svadbeni izgled je upotpunila dugim velom.

Za svoje građansko venčanje u Parizu 11. juna 2021, francuska influenserka Sabina Socol odlučila je da nosi plavo-belu haljinu Miaou-a i bele papuče, omiljeni dodatak Francuskinja.

18. juna 1959. godine, Brigitte Bardot se udala za glumca Jacques Charriera, noseći kariranu ružičastu haljinu koju je potpisao Jacques Esterel, a koju je kombinovala sa elegantnim baletankama. Tako je rođen Vichy trend.

30. juna 1977, Loulou de Falaise se venčala sa Thadee Klossowski u klubu 7 u Parizu. Poput egzotične princeze, Loulou je nosila turban ukrašen narandžastim perjem i perlicama, dok je njen buket bio od crvenog cveća.

U junu 1990. Ines de la Fressange udala se za Luigija d’Ursa na jugu Francuske. Ines je izabrala sivo-belu jaknu koju je kombinovala sa belom haljinom i kapom.

Na venčanju iz bajke 1962. godine, Catherine Deneuve se udala za Jean – Pierre Honorea noseći mini venčanicu koja je otkrivala njene duge noge.