Najskandalozniji stil nedelje: Damiano David u halterima na crvenom tepihu

Nakon prošlogodišnje virtuelne MTV Europe Music Awards, dodela nagrada za 2021. održana je, na iznenađenje mnogih, u Budimpešti, u Papp Laszlo Budapest Sportarena. Domaćin večeri, na kojoj su viđeni neki od najboljih svetskih muzičara, bio je američki reper Saviti, a zvezde poput Ed Širana, Malume, Maneskina… imale su sjajne javne nastupe.  

Dok su nas muzičke zvezde fascinirale svojim performansima, još jedan uzbudljiv aspekt večeri zasigurno su bili njihovi stilski momenti. Na crvenom tepihu videli smo glamur, pastelnu i zlatnu estetiku, kao i svetlucave kreacije, ali svi ćemo se složiti u jednome – hajlajt večeri bila je grupa Maneskin. Tačnije njihov pevač, Damiano David, koji se na prestižnom događaju pojavio u halterima.

Za crveni tepih MTV dodele nagrada, Damiano je obukao providnu, crnu top-košulju koju su krasili svetlucavi detalji, uklopljenu sa crnim vešom, mrežastim halterima i kožnim pojasom. Dodatnu dramu postigao je čizmama iznad kolena i rukavicama od lateksa, potvrđujući još jednom svoju genderfluid icon titulu. Ni ovaj look nije prošao bez aksesoara u vidu visećih zlatno-belih minđuša, kao i prenaglašenog makeup-a.

Sve komponente stajlinga, razumljivo, potpisuje modna kuća Guči, koja je stilizovala i ostale članove benda, u matchy-matchy zlatno-crnim outfitima. Jednom rečju: Mammamia!

Italijanski bend osvojio je nagradu za Best Rock, nadmašivši druge bendove visokog kalibra nominovane za istu kategoriju, kao što su Coldplay, Foo Fighters i Imagine Dragons (i ne samo to – ovo je prvi put da su italijanski izvođači dobitnici ove nagrade).

U našoj galeriji pogledajte kako je Maneskin izgledao na crvenom tepihu, a u nastavku teksta možete i pogledati njihov nastup.

Foto: Profimedia, Video: Youtube

Priredila: T. Mišović