Počelo je: Najlepša izdanja sa otvaranja filmskog festivala u Veneciji

Čuveni filmski festival čijim će crvenim tepihom u narednih deset dana prodefilovati holivudska i evropska glumačka elita, može se pohvaliti premijerom nekolicine najiščekivanijh naslova godine.

To je na prvom mestu naučno-fanastična drama Dune, na čiju premijeru iščekujemo već skoro dve godine, a potom Spencer – koji se bavi temom života princeze Diane, ali naravno i Parallel Mothers koji je otvorio filmsku ceremoniju.

Kada su u pitanju stajlinzi koje iščekujemo, uzevši u obzir koliko nas je puta Helen Miren oduševila u poslednjih par dana njenog boravka u Veneciji (od pojavljivanja na Dolče Gabana reviji za vikend, pa tokom svakog narednog dana i događaja), sve do sinoćnjeg, bukvalno najsjanijeg stajlinga večeri, od 76-godišnje britanske glumice tek očekujemo mnogo.

Slično kada je i kada je u pitanju i jedna od zvezda festivala Penelope Kruz, koja je sinoć zablistala u kreaciji modne kuće Šanel, što na premijeri Spencer očekujemo i od Krisin Stjuartt, obzirom da je američka glumica takođe jedan od Šanel ambasadora.

Kada je u pitanju jači pol, zvezda bijenala je svakako mladi Timoti Šalome, kako po pitanju vodeće uloge u kultnom Dune, tako i po pitanju odevanja, jer ovaj perspektivni 25-godišnjak ne samo da nas nikada nije razočarao svojim stajlinzima, već nas je neretko oduševio  i iznenadio – što je u svetu muške elegancije zaista teško postići.

Tekst: M. B.

Foto: Profimedia