Porodica Stele Tenant otkrila je uzrok smrti supermodela

23. decembra 2020. godine svetom su se proširile vesti o iznenadnoj smrti supermodela 1990-ih Stele Tenant, koja je tek napunila 50 godina.

Ljubitelji Britanke, njeni prijatelji i kolege jednostavno nisu mogli da veruju šta se dogodilo, a porodica je zauzvrat tražila da poštuju njihovu tugu i pravo na privatnost. Dve nedelje kasnije, ipak su dali zvaničnu izjavu – Tenant je počinila samoubistvo.

“Posle Steline smrti dobili smo mnogo reči podrške. Obožavali su je prijatelji i rođaci, jer njen intelekt, smisao za humor i talenat nikoga nisu ostavljali ravnodušnim. Neko vreme je bila bolesna i više nije želela da živi, uprkos bezuslovnoj i sveobuhvatnoj ljubavi svoje porodice. Oplakujući gubitak Stele, ponovo molimo sve da poštuju privatnost“, rekla je porodica u izjavi.

Stela je bila jedan od najpoznatijih britanskih modela u poslednjih 30 godina. Njena karijera započela je ranih 1990-ih kada je privukla pažnju fotografa kao što su Stiven Mejzel i Brus Veber. Ubrzo je pronašla uspeh kao model, pozirajući za francuski, britanski i italijanski Vogue i Harper’s Bazaar. Stela se pojavila na modnim pistama i bila je muza dizajnera Karla Lagerfelda. Posle smrti Stele Tenant ostalo je četvoro dece rođene u braku sa fotografom Dajvidom Lasnetom.