Povratak u stvarnost: RESERVED lookbook jesen/zima 2020/2021

Ljubitelji minimalističke mode biće oduševljeni kolekcijom RESERVED.

Poljski brend predstavio je predmete koji će postati savršena osnova za jesenji izgled. Kraj leta nije samo povratak svakodnevnim obavezama nakon pauze, već i vreme za promenu svakodnevne garderobe.

U novom RESERVED lookbook-u, fotograf Mateuš Stankievič demonstrira suštinu najnovijih trendova sa mladim zvezdama Giedre Dukauskaite, Stelom Luciom i Alietom Saru. Minimalizam je stil koji se već nekoliko godina marljivo promoviše na društvenim mrežama. Pletene haljine, kombinezoni i košulje od eko kože, odela u punoj boji, komplet od tvida, jakna i kaput, jakna vezana u struku i džepovima na grudima – svi ovi predmeti postaće univerzalni vojnici u vašoj garderobi, bez obzira da li idete idete na posao, na fakultet ili sastanak. Suština stvari u minimalističkom stilu je geometrijski kroj i tekstura korišćenih tkanina. Posebno je popularna odeća u jednobojnim nijansama ili kreirana tehnikom blok boja.

RESERVED takođe dodaje zapažene detalje svojoj kolekciji, kao što su veštačko krzno, puf rukavi na haljinama, nabrane pantalone uparene sa teškim čizmama, ružičasti kaput ili prozirni gornji deo, beli sako ili srebrni džemper koji se ističe u kombinaciji sa svetlom suknjom.

Paleta boja u novom RESERVED lookbook-u sastoji se uglavnom od crne i bele, kao i od nežno roze i sive nijanse. Ravnotežu im narušava ikonski uzorak riblje kosti, pruge i print inspirisani ispucanim zidovima. Iako se boje čine prigušenima, naglasak je prebačen na teksturu materijala – nabore i debljinu tvida.

Nisu zanemareni ni dodaci. U lookbook-u brend demonstrira must-have sezone: čizme sa masivnim đonom, čizme sa tankim potpeticama do zgloba, visoke čizme i patike. Vredi napomenuti i hit ove sezone – kožnu beretku.