Predstavljena kolekcija Gucci i The North Face

Gotovo tri meseca nakon najave saradnje, The North Face i Gucci predstavili su kolekciju koja sadrži sve, od konfekcije i cipela do šatora i vreća za spavanje.

Partnerstvo se nadovezuje na zajedničko nasleđe dva brenda, kombinujući Guccijevu sklonost ka vrhunskom luksuzu i stručnost The North Facea u sportskoj opremi. Ova kolekcija sadrži sve što vam je potrebno za ozbiljnu, ekstravagantnu avanturu na otvorenom: odeća, poput kaputa i bomber jakne inspirisane dizajnom The North Face iz 70-ih. Ostali ključni proizvodi uključuju majice, dukseve i jakne sa posebnim logotipom Gucci x The North Face, kao i šarene košulje sa printom i šarene kombinezone.

U kolekciji su i planinarske cipele u tri boje – braon, crnoj i krem.

U pravom Gucci stilu, paleta boja ispunjena je živahnim nijansama. Hiroviti cvetni motivi, živopisne osnovne boje, otisci inspirisani The North Faceom iz 70-ih i novi Gucci monogram krase jakne, rančeve, suknje i panama kape.

Iako North Face-u saradnja nije strana, Gucci-u je pod vođstvom Alesandra Mikelea ovo partnerstvo označilo prvo partnerstvo sa drugim brendom. Izbor partnera nije toliko iznenađujući kao što na prvi pogled može izgledati, s obzirom na nedavne Guccijeve poteze da se odmaknu od modnog kalendara u korist vansezonskih kolekcija.