Preminula je Stela Tenant – supermodel 1990-ih

Supermodel Stela Tenant umrla je u 50. godini. Ovo su prijavili njeni rođaci.

Njena porodica je izjavila: „S velikom tugom prijavljujemo iznenadnu smrt Stele Tenant 22. decembra 2020. godine. Stela je bila divna žena i nadahnula nas je sve. Ona će nam jako nedostajati “.

Njena porodica je takođe zatražila da mediji “poštuju njihovu privatnost”, dodajući da će Stelin parastos biti objavljen kasnije. Uzrok smrti nije prijavljen.

Stela je bila jedan od najpoznatijih britanskih modela u poslednjih 30 godina. Njena karijera započela je ranih 1990-ih kada je privukla pažnju fotografa kao što su Stiven Mejzel i Brus Veber. Ubrzo je postala uspešni model pozirajući za francuski, britanski i italijanski Vogue i Harper’s Bazaar.

Stela se pojavila na modnim pistama Shiatzi Chen, Chanel i bila je muza dizajnera Karla Lagerfelda. Tokom svoje karijere bila je uključena u brojne reklamne kampanje, uključujući Burberry, Hermes i Calvin Klein.

Stela je takođe bila jedan od modela predstavljenih na ceremoniji zatvaranja olimpijskih igara u Londonu 2012. Pojavila se zajedno sa modelima poput Naomi Kembel i Kejt Mos.