Priča o jednom danu: Venčanje Mika i Bjanke Džeger

Beli smoking, Sen Trope i tužna Bjanka – šta se dogodilo na dan jednog od najpoznatijih venčanja slavnih?

12. maja 1971. godine na jugu Francuske, u Sen Tropeu, održalo se venčanje Mika Džegera i Bijanke Perez Morena de Maciaz. Sedam godina kasnije, njih dvoje su se razveli nakon Mikove prevare sa Džeri Hol, ali  12. maja bili su odlučni da se venčaju i ostatak života provedu jedno pored drugog.

Čuvena ceremonija nije protekla bez nezgoda: nevesta i mladoženja su užasno zakasnili, gradonačelnik Sen Tropea je bio ljut i postavio uslov – ako se Mik i Bjanka ne pojave za pola sata, neće biti venčanja. U međuvremenu, na desetine novinara iz celog sveta čekalo je par – razdraženi Mik i uznemirena Bjanka, koja je bila u četvrtom meseca trudnoće su se pojavili. Potpisavši se u gradskoj kući, mladenci su otišli u crkvu Svete Ane – na službeno venčanje. Bjanka je došla do oltara ruku pod ruku sa britanskim fotografom   Patrikom Ličfildom.

Stajling Bjanke Džeger zauvek je ušao u istoriju venčane mode. Bjanka se odrekla klasične venčanice. Umesto toga, nosila je smoking sa dubokim dekolteom (za svoju muzu ga je posebno stvorio Yves Saint Laurent), suknju do poda i veliki šešir na koji je bio pričvršćen providni veo.

Ali postojao je još jedan važan detalj za nevestu: jarko crveni lak na rukama koji je idealno naglasio njenu preplanulu kožu.

foto:Pinterest