Princeza Dajana: 6 ključnih tačaka njenog letnjeg stila

„Postoji Dajana za svako raspoloženje“, rekla je Ema Korin, glumica koja je glumila princezu u hit Netflix seriji The Crown.

„Imala je viziju za sve što želi da obuče, ona je zaista ultimativna ikona stila“, nastavila je, hvaleći Dajanin stil, koji je obuhvatao mnogo toga: od prozračnih širokih haljina, do sportskih komada i odeće sa koloritnim i veselim desenima.

„Moda joj nikada nije bila prioritet, ali volela je da eksperimentiše“, rekla je njena bivša stilistkinja Ana Harvi. 

Letnji odmor sa porodicom i decom, daleko od strogog protokola palate, uvek joj je bio savršena prilika da se odvaži i nosi sve ono što je danas od nje stvorilo ikonu stila.

Kratki rukavi, veliki modni dodaci, kape sa logotipom i kupaći kostimi sa animal printom pratili su je od Majorke do San Tropea i drugih tropskih destinacija koje je posećivala u bezbrižnom raspoloženju, ali uvek moderna.

U letnjim osnovnim stvarima njenog kofera nikad nisu nedostajale divne sunčane naočare, biciklističke koje garantuju udobnost i široke haljine.

Njen letnji stil uvek je izvor inspiracije za trendove, a kako se približavamo letu, predstavljamo vam 6 ključnih tačaka:

1. Kupaći kostim i odeća sa otiscima

Još u 80-im životinjski otisci osvojili su svaku ženu koja je volela modu, a Dajana je volela total animal print look.

2. Naočare za sunce

Nikada ne potcenjujte šarm naočara za sunce. Neophodne za zaštitu od sunca, ali i simboli elegancije, naočare princeze od Velsa uvek su bile velike i impresivne.

3. Majica sa šarama

Šta je idealnije za plažu od pamučne majice kratkih rukava sa zanimljivim printom? Ležerna i istovremeno jedinstvena, majica je klasik koji ne sme da nedostaje vašem letnjem ormaru.

4. Biciklističke

Kada bismo mogli da izaberemo jednu muzu sportskog stila, Dajana bi to definitivno bila. Objektiv ju je ovekovečio u biciklističkama, patikama i širokim džemperima, a mi ne možemo da odolimo onome što je stilsko, ali istovremeno i praktično.

5. Letnja haljina

Široka haljina je sinonim za leto. Idealna je jer se ne lepi za telo, prozračna je, moderna i ujedno je i vanvremenska. Monohromatske ili sa šarama, Dajana je nosila haljine sa ravnim ili visokim cipelama i pustila da njihov šarm obavi sav posao.

6. Farmerke

Uz belu košulju, ravne mokasine i diskretne aksesoare nosićete ih poput princeze Dajane i imaćete savršen ležeran šik izgled kakav svi želimo da imamo u svakodnevnom životu.

foto:Pinterest