Princeza od Velsa krši kraljevsku tradiciju smelim uskršnjim manikirom

Princeza od Velsa pridružila se princu Vilijamu, princu Džordžu, princezi Šarlot i princu Luisu na uskršnjoj misi u zamku Vindzor ove godine – i obratila se za tu priliku svojoj modnoj arhivi. Umesto tradicionalnih pastela, vojvotkinja je ponovo obukla kobalt plavu Catherine Walker kaput-haljinu, u kojoj se prethodno pojavila na Dan Komonvelta 2022, uz odgovarajući šešir i torbicu.

Međutim ovo nije jedina stvar koju je Kejt tog dana ponela a da nije bila u skladu sa kraljevskim pravilima. Princezin izbor manikiragrimizno crvena boja noktiju – prilično je iznenadio, s obzirom na pravilo kraljevske porodice da se izbegava bilo šta osim prirodnih boja na noktima (setimo se samo medijske oluje obručene na Megan Markl što je nosila taman manikir na dodeli Fashion Awards 2018.)

Kada se Dajana, princeza od Velsa, pojavila u svojoj „osvetničkoj haljini“ u galeriji Serpentine 1994. godine, nezaboravno je uparila Christine Stambolian dizajn golih ramena sa crvenim noktima. Sve što je crveno u kraljevskoj porodici štampa je shvatala kao znak kraljevske pobune.

Kejt, naravno, nije kraljevska buntovnica – ali uvek je dobro videti je kako izlazi iz svoje zone komfora, što se tiče stila i lepote.

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.