Proslava cvetnog i leopard printa – Tom Ford kolekcija proleće/leto 2021

Najoptimističnija odeća za budućnost!

„Šta je za mene kolekcija proleće/leto 2021? Nadam se srećnijem vremenu. I nadam se da će vas moja odeća nasmejati i učiniti da se osećate dobro svakog dana“.

Ovim rečima je Tom Ford započeo virtuelnu prezentaciju svojih novih kreacija. Neverovatno, ali dizajner, predsednik Američke modne asocijacije, pod čijim se pokroviteljstvom održava njujorška Nedelja mode, odlučio je da sam ne vodi reviju. Ipak, naravno, nije odbio da predstavi kolekciju.

U medijima je osnivač brenda Tom Ford iskreno priznao da donedavno nije bio siguran da li je moguće pronaći inspiraciju za sledeće proleće u tako teškom trenutku za ovu industriju. Ili možda vredi pasti u „modnu hibernaciju na neko vreme?“ Prevladali su tvrdoglavost i strast prema poslu. I iako prolećna kolekcija nikada nije prikazana na modnoj pisti, ipak je izazvala oduševljenje. „Znam da ovo što se sada dešava u našem svetu ne tera nas da se smejemo. Stoga sam kreirao odeću koja će vas nasmejati “, zaključuje dizajner. Ford je potreban poticaj pronašao u dokumentarnom filmu o modnom ilustratoru Antoniju Lopezu i modelima iz 1970-ih Pet Klivlend i Done Džordan.

Prolećna kolekcija Toma Forda 2021. godine postala je prava pobuna – otisci talasaju pred očima: leopard, zebra i čitav cvetni vrt. Ono što je vredno pažnje: crtanje biljaka na lepršavim tkaninama više liči na bojanke, koje bismo i sami mogli da obojimo omiljenom nijansom.

Zaista, okrepljuje!