Proslava života: nova kolekcija Elie Saab proleće/leto 2021

Posle istorijski teške godine, tokom koje se Liban suočio ne samo sa političkom i ekonomskom krizom, već je i preživeo tragediju u glavnoj luci Bejrut, dizajner Elie Saab odlučio je da stvori kolekciju koja bi otelotvorila novi početak.

„Želimo da slavimo život i njegov kvalitet“, komentarisao je kolekciju. Umesto tradicionalne revije na Nedelji mode u Parizu, Saab je predstavio lookbook nove kolekcije proleće-leto 2021 i snimio kratki film u planinama Fakra. Kolekciju je zamislio kao seriju u boji. “Ružičasta predstavlja cveće bugenvilije, zelena podseća na prelepo lišće, bela se odnosi na snove o miru i spokoju, dok krvavo crvena znači gubitak”, rekao je dizajner.

Njegov favorit u kolekciji je završni tirkizni odeljak, sastavljen od haljina u grčkom stilu koje podsećaju na izgled Grejs Keli koji je nosila u filmu „Uhvatiti lopova“ 1955. godine.

Nova kolekcija Elie Saab pokazuje snagu pozitivnog razmišljanja i sugeriše da ćemo do proleća 2021. konačno zaboraviti na karantin ii vratiti se romantičnoj avanturi u prirodi. „Ovo je proslava života“, rekao je za film, gde se modeli bez maski okupljaju kako bi proveli dan u prirodi i uvek u prelepoj odeći. Uprkos činjenici da se „Broj zabava smanjuje, ipak život ide dalje“, dizajner je siguran. Tako je u svojoj kolekciji proleće/leto 2021. Saab pokazao raznobojne haljine sa cvetnim vezom, perlama i svetlucavim kristalima. Bilo je mesta i za elegantnu belu odeću koja je bukvalno dirnule srce: gola ramena uokvirene perjem, haljine od nežne čipke i prozirno odelo. Klasična, elegantna bela košulja u kombinaciji sa širokom crnom suknjom i pojasom bila je bezvremenska, dok su šljokičaste haljine u ružičastom zlatu publiku vratile u Zlatno doba Holivuda.