MODA / Vesti

Vesti

Ralph Lauren je objavio kolekciju majica od recikliranih plastičnih boca

Ralph Lauren proširuje asortiman Earth Polo, majica napravljenih od recikliranih plastičnih boca.

Sada su majice predstavljene u različitim bojama za muškarce, žene i decu, a njihova izrada odvija se bez upotrebe vode. Još u junu 2019. godine kompanija je objavila potpuni izveštaj o održivosti, u kome su proglasili svoje strategije i ciljeve. Tako se do 2023. godine Ralph Lauren obavezao da će postići nula otpada na deponijama koristeći sopstvene distributivne centre. Brend se takođe obavezao da će u novim kolekcijama do 2025. godine koristiti 170 miliona recikliranih plastičnih boca. Širenje kolekcije legendarnih majica “Earth Polo” najvećim delom je posledica okolnosti koje je prouzrokovao COVID-19, zbog kojih je Ralph Lauren odlučio da poveća svoj doprinos zaštiti životne sredine.

„Promenom u procesima inovacija, razvoja i proizvodnje naših proizvoda, preduzimamo prvi korak ka postajanju održivijim. Za nas je sve počelo sa Earth Polo-om. Plastični otpad predstavlja ozbiljnu opasnost za životnu sredinu: želimo biti deo rešenja i koristiti inovativni pristup da bismo stvorili nešto dragoceno “, kaže Dejvid Lauren, direktor za inovacije Ralph Lauren.

Dakle, nove Earth Polo majice napravljene su od niti izrađenih od recikliranih plastičnih boca i obojene su na inovativan način bez upotrebe vode. Majice u 19 boja za muškarce (uključujući modele sa dugim rukavima), 7 boja za žene i 9 boja za decu postale su deo nove kolekcije. Podsetimo da je kultna majica već pola decenije simbol koji je pomogao brendu da prikupi milione dolara za dobrotvornu i socijalnu pomoć, uključujući finansiranje istraživanja o raku dojke, prikupljanje sredstava za pomoć u katastrofama i LGBTQIA zajednici.