ReBurberry Edit nova održiva kolekcija britanskog brenda

22. aprila je obeležen Dan Zemlje, vreme koje svima nama služi kao podsetnik da razmišljamo o uticaju koji imamo na našu planetu i koliko se trudimo da je zaštitimo.

Burberry je napravio svoj najnoviji potez u održivosti i iskoristio nova dostignuća u nauci o materijalima za novu kapsula kolekciju. Predstavlja ReBurberry Edit iz trenutne kolekcije za proleće/leto 2020, u kojoj je 26 odabranih komada koji su izrađeni od najnovijih održivih materijala.

Kaputi, parke, jakne i modni dodaci čine modnu ponudu koja je kreirana od Econil-a, najlona od ribarskih mreža, ostataka tkanine i industrijske plastike. Pored toga, ove parke i ogrtači napravljeni su u objektima sa zelenim programima u rasponu od smanjenja energije i vode, do recikliranja tekstila i hemijskog upravljanja. Ostali komadi proizvedeni su u novom obliku najlona razvijenom iz obnovljivih izvora kao što su ricinusovo ulje i poliesterska pređa napravljena od recikliranih plastičnih boca. Štaviše, ReBurberry Edit uključuje niz naočara izrađenih od revolucionarnog acetata na biološkoj osnovi, dok se torbice prave u objektima koji koriste obnovljivu energiju. Uskoro će roba u svim ključnim kategorijama proizvoda biti označena oznakama održivosti koje kupce informišu o ekološkim i društvenim podacima vodećih u industriji kuće. Nove oznake održivosti u zelenoj boji objasniće kako svaki proizvod ispunjava niz strogih kriterijuma nazvanih „pozitivni atributi“. Oni uključuju količinu organskog sadržaja ili recikliranih prirodnih vlakana koja se koriste u materijalima, isporuku u skladu sa standardima emisije ugljenika u proizvodnim pogonima ili društvene inicijative.

Pored toga, Burberry s ponosom izveštava da su dve trećine njihovih proizvoda održive i nastavlja da postavlja svoje vidike u ispunjavanju cilja za svu robu.