Red carpet alert: Najbolja modna izdanja poznatih ličnosti sa festivala u Kanu

Pre no što je Oskar dosegao vrhunac svoje popularnosti tokom ’80-ih godina prošlog veka, kako po pitanju značaja same nagrade, tako i kada je u pitanju defile poznatih ličnosti na crvenom tepihu, sve oči bile su uprte u gradić koji se nalazi na francuskoj rivijeri – Kan naravno.

Uzevši u obzir sva odlaganja vezana za održavanje festivala u prošloj i tekućoj godini, na modni defile kanskog crvenog tepiha čekalo se sa popriličnim uzbuđenjem.

Takođe, uzevši u obzir ono što smo imali priliku da vidimo na ovogodišnjem otvaranju – opravdano!

Iako se u Kanu nije pojavilo pola Holivuda, kao što je to uobičajeno na Oskarima, nekoliko poznatih imena iz sveta filma i mode opravdali su to uzbuđenje oko dugo čekanog defilea na crvenom tepihu.

To su pre svega bile francuska glumica Marion Cotillard  u nesvakidašnjoj metalik sirena haljini na jednoj rame, koju potpisuje naravno kuća čije je ona zaštitno lice – Chanel. Zatim, njena sunarodnjakinja Carla Bruni koja je u jendom potezu demonstrirala moć svedne legancije sa Celine potpisom.

Ipak, pored brojnih glumica, te generalno lica iz sveta filma i show bizz-a, kada su u pitanju pobednički red carpet stajlinzi sa otvaranja 74 kanskog filmskog festivala, prestižne titule najbolje obučenih ponele su zapravo manekenke.

Bella Hadid (opet) u vintage couture kreaciji sa potpisom Jean Paul Gaultier-a, zatim predivna italijanska glumica, model i filmska režiserka Elisa Sednaoui, koja je zablistala u tirkiznoj haljini efektne teksture sa potpisom Alberte Ferretti i na kraju možda i najbolje izdanje koje dolazi iz modne kuće Gucci, a ponela ga je francuska pevačica, glumica i model Lou Doillon.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia