Rikardo Tiši poziva Anne Imhof da sarađuju na Burberry Show-u

Uvek nekoliko koraka ispred svih ostalih, Burberry je upravo najavio saradnju sa nemačkom vizuelnom umetnicom Anne Imhof za sledeću reviju brenda.

Rikardo Tiši, kreativni direktor brenda Burberry je prvi put pozvao nekog umetnika da sarađuju na novoj reviji. Pista će biti smeštena na otvorenom prostoru, a kolekcija Burberry za proleće/leto 2021, koju je dizajnirao Rikardo Tiši, biće predstavljena 17. septembra 2020. u 14:00, kroz fizičku prezentaciju uživo sa modelima, dok će revija biti dostupna digitalno na platformi Twitch.

Rikardo je prvi put pozvao umetnicu da sarađuje sa njom na kreativnom procesu revije. Da bi oživeo svoju viziju, izabrao je međunarodno poznatu umetnicu Anne Imhof, formirajući dvojac koji radikalno kombinuje modu i umetnost i istražuje veze koje nastaju između zajednice i tradicije.

Imhof i Tiši zajedno će težiti da kombinuju modu i umetnost na način koji još uvek nismo videli. Istražujući napetosti preseka tradicije, gledajući prirodno naspram veštačkog i suprotstavljanje stvarnog i lažnog, kolekcija Burberry proleće-leto 2021. sigurno će nam dati nešto radikalno drugačije i inovativno.