grazia

Vesti

Rođendan sa stilom: Fashion Company proslavlja 30. godišnjicu i poklanja 30 % popusta u svim prodavnicama i online

Vodeća modna kompanija u jugoistočnoj Evropi, Fashion Company, obeležava tridesetogodišnjicu od osnivanja nizom aktivnosti kojima slavi svoje lojalne potrošače, partnere i zaposlene.

U čast jubileja, u sredu, 10. maja, u svim Fashion Company prodavnicama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i na online prodavnici Fashion&Friends, očekuje vas 30% popusta na nove kolekcije vodećih svetskih modnih brendova.

Kako je Fashion Company postala vodeća modna kompanija u Jugoistočnoj Evropi?

Replay 1991. godine

Osnivač i vlasnik kompanije Milija Babović započeo je svoju preduzetničku priču otvaranjem samostalne tekstilne radnje u Beranama 1982. godine.  Samo sedam godina kasnije, postao je prvi zastupnik jedne svetske modne marke u bivšoj Jugoslaviji – italijanskog brenda Diesel, a potom i brendova Replay, Stefanel, Cesare Paciotti, Sergio Rossi i Casadei.

Ovaj vizionarski poduhvat doveo je do revolucije na tržištu tadašnje Jugoslavije i postavio temelje na kojima će 1993. godine biti osnovana kompanija Fashion Company.

U godinama koje su usledile, kompanija je preuzela vodeću ulogu na Balkanu u distribuiranju, maloprodaji i veleprodaji poznatih imena svetske mode, uključujući Replay, Diesel, Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Levi's, Hugo, Boss, Patrizia Pepe, Timberland, Steve Madden i još 40 drugih.

Zahvaljujući mreži od preko 130 maloprodajnih objekata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Sloveniji i Rumuniji, Fashion Company je danas prva asocijacija kada je reč o vrhunskom šopingu prestižnih svetskih brendova. 

Nova era poslovanja

Stefan Babović 

Priču o uspehu i kontinuirani razvoj kompanije Fashion Company nastavlja druga generacija porodice Babović. Od prvog januara 2023, kompanijom rukovodi novi generalni direktor Stefan Babović.

Prepoznajući važnost sinergije i partnerstava u poslovanju, Fashion Company postaje suvlasnik nekoliko modnih kompanija, uključujući East Box, kroz koji razvija brend Replay na Balkanu i Movem, zvaničnog franšiznog partnera Hugo Boss, kao i modnog marketplacea Remiks.com.

Omiljeni modni koncept u regionu

Multibrend koncept Fashion & Friends predstavljen je 2007. godine kao jedan od strateških projekata kompanije, te je postao sinonim za najnovije modne trendove u regionu. Pruža potpuni užitak u šopingu, jednak onom koji bi potrošači imali u prodavnicama svetskih metropola.

Fashion & Friends webshop, lansiran 2018, postao je najbrže rastući segment poslovanja Fashion Company. Potrošačima je na raspolaganju istoimena šoping i loyalty aplikacija, koja omogućava još jednostavniju i bržu kupovinu, te uvodi kompaniju u novu eru digitalnog poslovanja.

Fotografije: Vlasništvo Fashion Company

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Inspiracija

Šoping vodič: Cvet za svaku priliku

Rafinirana pojava cvetnog printa u modi jednako može biti konvencionalna i klasična, koliko i retro, ali i edgy.

Vesti

Šoping lista: U crvenoj fazi

Nemoguće je odoleti crvenoj boji i ne primetiti je.

Vesti

Modna kuća Anđeline Džoli i brend Chloé lansiraju zajedničku kolekciju

Prva linija brenda Atelier Jolie fokusirana je na ekološku održivost.

Stil dana

Letnja elegancija Eme Stoun

Još jedan outfit koji se kopira!

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima