Saint Laurent će novu izložbu posvetiti Beti Katru

180 kostima i svaki je neverovatno elegantan…

Toliko je kostima koje je Entoni Vakarelo odabrao za izložbu u Parizu. Svi pripadaju muzi osnivača brenda Ives Saint Laurent Beti Katru.

Upoznali su se 1967. godine u jednom pariskom noćnom klubu i od tada je trajalo njihovo prijateljstvo – bilo je mnogo zabava i žurki i iskrenih razgovora, ali ne o modi. Beti – vitka visoka plavuša – uvek je inspirisala dizajnera. Zahvaljujući njihovoj kreativnoj zajednici i osećaju za stil, Katru je inspirisala dizajnera da kreira legendarni Le Smoking i nepromenjivu snežno belu košulju.

Uzgred, pre godinu dana ponovo je postala glavni lik reklamne kampanje Saint Laurent, jer se sada Beti sprijateljila sa trenutnim kreativnim direktorom kuće Enthonijem Vakarelom. Ove i druge haljine jedne od najstilizovanijih žena prošlog veka mogu se videti na izložbi u parskom muzeju Ives Saint Laurent.

Entoni je postao njen kustos, a pobrinuo se i za kompletnu sliku sveta Beti Katru – sakupio je aksesoare i neke lične predmete. Izložba pod nazivom „Betty Catroux, Yves Saint Laurent, Feminine Singularotvara“ se otvara 3. marta i trajaće do 11. oktobra.