Sama elegancija: Kejt Midlton na obeležavanju Dana sećanja u Londonu

Kraljevska porodica okupila se prvi put od marta na Dan sećanja!

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su se pridružili kraljici i kraljevima za godišnji Dan sećanja u Londonu. Britanci se sećaju sve vojske koja je nastradala tokom neprijateljstava u različitim godinama. Ove godine, zbog pandemije, otkazana je tradicionalna vojna parada, a Kraljevske oružane snage pozvale su sve građane da 8. novembra dođu na njihove prozore i “minutom ćutanja” odaju počast uspomenama na one koji su se žrtvovali za mir i slobodu.

Ali svečana ceremonija polaganja cveća na spomen obeležje se ipak održala. Prisustvovali su kraljica Elizabeta II, Kejt Midlton i supruga princa Čarlsa.

Kejt je izgledala sjajno u crnom mantilu Alexander McQueen sa epoletama i crnim šeširom Philip Treacy.

Svi muškarci kraljevske porodice nosili su vojne uniforme (svi su služili u kraljevskoj vojsci), a sve dame bile su obučene u crno sa tradicionalnim broševima u vidu maka u crvenoj boji na grudima. Ovi broševi su simbol palih vojnika.

Ovo je prvo okupljanje kraljevske porodice od marta. Kao što znate, princ Vilijam i njegova supruga već dugo nisu videli kraljicu, pored toga, oboje su imali koronavirus.