Širom sveta: kolekcija Balenciaga pre-fall 2021

Dizajner koji često menja modni sistem u skladu sa svojim najnovijim idejama, Demna Gvasalia, ponovo deluje odlučno i radikalno.

„Kada sam počeo da radim na ovoj kolekciji“, objašnjava Gvasalia, „rekao sam da mi pokažu samo ekološki prihvatljive tkanine. Nisam želeo da gledam ništa drugo“. Dakle, sve od ružičastog duksa GAY Pride do dramatične crne haljine sa puf rukavima napravljeno je od recikliranih i drugih sertifikovanih eko-materijala. Ovo je ogroman uspeh za uticajni brend poput Balenciaga, jednog od glavnih igrača u modnom svetu sa impresivnim obimom poslovanja.

Generalno, Gvasalia nastavlja istim tempom – velike proporcije i ulični stil – ali uvek pronalazi nove načine da ih učini zanimljivim. Kolekcija je ispunjena predimenzioniranim duksericama, cvetnim haljinama, recikliranom kožom i teksasom i glomaznim jaknama. Centralno mesto zauzimaju bunde koje izgledaju kao „krzno“, ali nije ni prirodno ni lažno. Bunde iz nove kolekcije su rezultat stotina sati rezanja recikliranog pamuka. 

Povodom kolekcije predstavljen je i video „Feel Good“  napravljen od slika za koje je naučno dokazano da izazivaju pozitivne emocije.

Uživajte u videu, a komade iz nove kolekcije možete pogledati u galeriji fotografija.

foto:twitter