Šta je značio stajling Bilija Portera na Critics’ Choice Awards

Američki glumac Bili Porter zna kako da svako pojavljivanje učini spektakularnim i nezaboravnim.

Otkako je imao šokantno pojavljivanje na crvenom tepihu Met Gala 2019 i izgledao kao Kleopatra, zvezda plesno-transrodne serije “Pose” i dalje zadivljuje publiku.

Tako je 2020. godine, na ceremoniji dodele Zlatnog globusa, Porter nosio ogrtač ukrašenim belim perjem, a na Critics’ Choice Awards, koja se održala juče, pojavio se u odeći inspirisanoj ulogom bajkovite vile u filmu “Pepeljuga”. Porter je izašao u kombinezonu Hogan McLaughlin sa geometrijskim bodijem i ultra širokim nogavicama pantalona, a raznobojni leptiri lepršali su na rukama, grudima i ramenima glumca.

“Ovim lookom Bili je želeo da naglasi važnost slobode za svakoga od nas,” objasnila je stilista Ana Bernabe. “Leptiri po celom telu simbolišu mnoge transformacije i ponovna rođenja koja čovek prolazi kroz svoj život. Svake lične metamorfoze.” Prema njenim rečima, primena ovih obrazaca na telo glumca trajala je više od sat vremena. Stajling Bilija Portera upotpunjen je neon žutim manikirom i masivnim srebrnim nakitom – narukvice, prstenje i ogrlice. Zlatni metalik ajlajner i blistavi srebrnasto-plavi balzam za usne šminkerke Pet MakGrat postao je dokaz tome.

foto:Vogue