grazia

Vesti

Stajling o kome ne prestaje da se priča: Bela Hadid podigla modnu lestivcu u Kanu

Red carpet u legenardnom filmskom gradiću na francuskoj rivijeri, tokom vikenda su zapljusnuli talasi sevajućih bliceva na crvenom tepihu, ali nešto žustrijih no što je to bio slučaj prethodnih dana.

Za to je kriva Bela Hadid, koja se pojavila u haljini sa Skjapareli.potpisom, potpuno otkrivenog dekolta. Njeno nago poprsje pokrivala je samo ogrlica - ne bilo kakva ogrlica.

Naime, poznata manekenka ponela je kreaciju iz najnovije kolekcije "Matador Couture", poznate francuske modne kući Skjapareli.

Couture kolekciju za jesen/zimu 2021., koju potpisuje Daniel Rosberi (čovek koji se na mestu kreativnog direktora ove modne kuće našao 2019. i doneo joj preko potrebno osveženje, kombinujući prvobitnu impresionističku inspiraciju Else Skjapareli sa modernim formama), digla je prašinu tokom svog nedavnog predstavljanja na Nedelji mode u Parizu.

Kolekcija se bazira na osnovi dnk-a modne kuće Skjapareli ali sa elementima Kristijana Lakroaa, te ponešto 80-ih, ali i 1880-ih, potom inspiracije koja potiče od tradicionalnih španskih toreadora u spoju sa estetikom koja aludira na naučnu fantastiku. Tu je i mnogo boje i mnogo sjaja, koji čine završne detalje na svakom od predstavljenh modela.

Detalji u vidu predimenzioniranih akseosara možda su i najzapaženija stavka ove veličanstvene kolekcije, a jedan upravo takav model - u kome aksesoar vodi glavnu reč, ponela je Bela.

Mesingana ogrlica sa pozlatom, isticala se svojom masivnošću ali i upečatljivom formom, koja podseća na razgranatu krošnju drveta, dok su direktna inspiracija zapravo bronhiji.

Ne znamo da li asocijiacija potiče iz aktulenog covid-19 okruženja, ali nama je ovaj detalj svakako nije promakao.

Tekst: Maja Bunčić
Foto: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem

Vesti

Black Week u CCC-u!

Proslavite nedelju izuzetnih promocija! Black Week u CCC-u je izuzetna prilika da kupite najmoderniju obuću i modne dodatke po cenama nižim i do -30%.

Easy Chic

Stilski vodič Meg Rajan za poznu jesen

Holivudska glumica kao večiti izvor inspiracije.