Jesenji vodič za modne detalje: Nosite maramu za glavu poput Odri Hepbern i Brižit Bardo

Postoje određeni odevni komadi koji su legendarni. Bez obzira na trendove koji dolaze i prolaze, oni se jednostavno uklapaju uz sve, dajući izgledu autentičnost kojoj svi težimo.Ako treba da navedemo jedan od najutemeljenijih u modi, onaj koji je postigao da bude najizvrsniji detalj, onda je to svakako marama za glavu.

Marame su kroz decenije isticale stil poznatih, te su 60-ih godina bile omiljen aksesoar Odri Hepbern, Brižit Bardo i Džeki Kenedi, koje su bile nepresušan izvor inspiracije kada je u pitanju ovaj modni detalj..

Tokom ove letnje sezone marame su opet zavladale ulicama svetskih modnih metropola, a samo one najodvažnije dame umele su da ih iznesu.

Međutim, jesenja sezona najavljuje da ukoliko se niste našle među ovim damama, sada je trenutak to da promenite i iskažete svoju modnu hrabrost.

Nošenje ovog vanvremenskog i reklo bi se: opet omiljenog načina na koji ćete istaći svoj osećaj za stil, mnogo je jednostavniji no što vam se čini.

Maramu presavijete nekoliko puta dok ne napravite veći trougao, kojim ćete pokriti vrh glave tako da ostavite malo kose koja će se videti, a potom krajeve vežite pozadi.

Dodatnu inspiraciju za stilizovanje ovog aksesoara pronađite u galeriji.

Foto: Instagram, Profimedia

Pripremila: T. Mišović