Vesti

Svet snova: Elie Saab Couture kolekcija proleće/leto 2021

Kako je postalo poznato u januaru ove godine, modna kuća Elie Saab odlučila je da preskoči učešće u Nedelji visoke mode u Parizu, koja je održana od 25. do 28. januara.

Umesto toga, brend je odlučio da sačeka pravo vreme da predstavi svoju modnu kolekciju. Sada je došao trenutak. Uz pomoć nove kolekcije, libanski dizajner je sve gledaoce prebacio u svet snova i nada, gde nas očekuje put u izvanrednu budućnost.

Kolekcija Elie Saab Couture proleće-leto 2021 govori o snovima koji su oličeni u prenaglašenim ženskim siluetama i postaju blistavi spektakl stvarnosti.

Ponoć u kolekciji materijalizuje se u srebrnastom svilenom šifonu i  crnom taftu, glatko se stapajući u ogromne figure koje vladaju prostorom. Zvezde padalice maskirane su u minđuše, a ukrasi za glavu sa kamenčićima i srebrnim vezom, koji sijaju tako jako da je nemoguće skrenuti pogled, podsećaju na nebeske šare. Izgleda da spektakularno perje pluta nošeno kosmičkim vetrom u obliku dodataka, ukrasa, rukava i krilatih ramena, a sazvežđa se pretvaraju u zamršene čipkaste maske i vezene ogrtače. Bajkovita magija Univerzuma pretvara se u svetlucav prostor sa jedinstvenim siluetama, volumetrijskim oblicima i primamljivim teksturama koje žene koje ih nose prenose u fantastične svetove.

"Uzimajući u obzir sve što se događa oko nas, zaista moramo sanjati“, kaže dizajner Elie Saab. „Obično je 90 posto mojih dizajna nosivo. Ovaj put sam otišao malo dalje i predstavio kolekciju sa preteranim volumenima i perjem, jer kada sanjamo, želimo da vidimo stvari koje se čine nepristupačnim“.

U svojoj kolekciji Elie Saab koristio je tkanine u ledenim nijansama plave, jorgovana, slonovače i zelene nane kako bi publiku uronio u svet snova. Ova kolekcija je ispunjena snagom i smelošću, jer je potrebna prava hrabrost i samopouzdanje da biste obukli ove grandiozne haljine.

Povezane teme

Vesti

Šta nositi sa bež kaputom: modne ideje za svaku priliku

Možda ne postoji svestranija i modernija odeća od klasičnog bež kaputa.

Vesti

Prekomorska ptica: novi look Tine Kunaki

Tina Kunaki ponovo očarava svojom egzotičnom lepotom.

Vesti

Retka fotografija: bivši partneri Irina Šajk i Bredli Kuper u Njujorku

Irina Šajk i Bredli Kuper uspeli su da se rastanu kao prijatelji, ali uprkos tome, nisu često viđeni zajedno.

Vesti

Elementi radne uniforme u kolekcijama proleće-leto 2021

Prsluci sa džepovima, široke kargo pantalone, košulje i jakne od guste tkanine i radni kombinezoni - elementi radnih uniformi postali su deo svakodnevne moderne odeće.

Vesti

Smeo izgled Barbare Palvin

Sa ovakvim nogama šorc može biti i kraći.

Vesti

Kancelarijski klasici u novoj verziji: modni master klas Džesike Albe

Strogi kodeks oblačenja nije razlog da se odreknete udobnosti.

Vesti

Besprekorno lepa kraljica Leticija u snežno beloj haljini

Još jedan savršen stajling španske kraljice.

Vesti

Hulu snima dokumentarni serijal o brendu Victoria's Secret

„The Rise and Fall of Victoria's Secret“

Piste

Alberta Ferretti predstavila novu kolekciju na milanskoj Nedelji mode

Počela je milanska Nedelja mode. Nakon debija Kim Džonsa za Fendijevu liniju konfekcije, Alberta Ferretti je predstavila svoju kolekciju za sezonu jesen/zima 2021/2022.

Piste

Rimsko carstvo: Fendi kolekcija jesen/zima 2021/2022

Britanski dizajner Kim Džons prisetio se lične i važne priče prošlog meseca u okviru Nedelje visoke mode i prikazao je u svojoj debitantskoj kolekciji za Fendi.

Piste

Kaputi sa šljokicama i hipnotički otisci: kolekcija Prada FW21

Kolekcija jesen/zima Miucce Prada i Rafa Simonsa.