Svet snova: Elie Saab Couture kolekcija proleće/leto 2021

Kako je postalo poznato u januaru ove godine, modna kuća Elie Saab odlučila je da preskoči učešće u Nedelji visoke mode u Parizu, koja je održana od 25. do 28. januara.

Umesto toga, brend je odlučio da sačeka pravo vreme da predstavi svoju modnu kolekciju. Sada je došao trenutak. Uz pomoć nove kolekcije, libanski dizajner je sve gledaoce prebacio u svet snova i nada, gde nas očekuje put u izvanrednu budućnost.

Kolekcija Elie Saab Couture proleće-leto 2021 govori o snovima koji su oličeni u prenaglašenim ženskim siluetama i postaju blistavi spektakl stvarnosti.

Ponoć u kolekciji materijalizuje se u srebrnastom svilenom šifonu i  crnom taftu, glatko se stapajući u ogromne figure koje vladaju prostorom. Zvezde padalice maskirane su u minđuše, a ukrasi za glavu sa kamenčićima i srebrnim vezom, koji sijaju tako jako da je nemoguće skrenuti pogled, podsećaju na nebeske šare. Izgleda da spektakularno perje pluta nošeno kosmičkim vetrom u obliku dodataka, ukrasa, rukava i krilatih ramena, a sazvežđa se pretvaraju u zamršene čipkaste maske i vezene ogrtače. Bajkovita magija Univerzuma pretvara se u svetlucav prostor sa jedinstvenim siluetama, volumetrijskim oblicima i primamljivim teksturama koje žene koje ih nose prenose u fantastične svetove.

“Uzimajući u obzir sve što se događa oko nas, zaista moramo sanjati“, kaže dizajner Elie Saab. „Obično je 90 posto mojih dizajna nosivo. Ovaj put sam otišao malo dalje i predstavio kolekciju sa preteranim volumenima i perjem, jer kada sanjamo, želimo da vidimo stvari koje se čine nepristupačnim“.

U svojoj kolekciji Elie Saab koristio je tkanine u ledenim nijansama plave, jorgovana, slonovače i zelene nane kako bi publiku uronio u svet snova. Ova kolekcija je ispunjena snagom i smelošću, jer je potrebna prava hrabrost i samopouzdanje da biste obukli ove grandiozne haljine.