3 modela kožnih jakni koje morate imati ove jeseni

Modni bogovi su rekli svoje: ove jeseni morate imati kožnu jaknu!

Već minimum 10 godina, navikli smo da nam trendove pored pisti i kreatora, diktiraju i influenserke i infulenseri. Kada su blogovi otišli u zaborav, Instagram, YouTube, pa sada i Tik-Tok, nam diktiraju i preporučuju najbolje odevne komade.

Kada razmišljamo o esencijalnim komadima za jesen prve stvari koje nam padnu na pamet su: mantil, džemper, farmerke, gumene čizme, ali i neizostavna kožna jakna.

Otkako su rok muzičari popularizovali ovaj komad, on kao da nije izašao iz mode, već suvereno vlada preko četiri decenije.

Naravno, varijacije na temu nam dolaze i prolaze iz sezone u sezonu, ali srž ovog odevnog predmeta ostaje ista. U nastavku vam predstavljamo 3 ključna modela kožnih jakni, od kojih se morate postarati da bar jedan obučete ovog oktobra.

Moto jakna

Vozači besnih mašina, ovaj komad svrstavaju u svoj must have još otkako postoji ovaj način života. Glavni aduti ove jakne su ojačanja na rukavima i ramenima, ali i kvalitet izrade koja će vas štititi od vetra. Modni znalci, odlučili su da ovaj simbol bajkerske supkulture prenesu u mainstream, pa smo tako dobili različite varijante kultnog simbola moto jakne, kao što je na primer ovaj plavi model kakav je obukla influenserka Lovisa Volin.

Rokerka

Mlada Portugalka, Ines Silva, ove jeseni bira crop “rokerku” i to u grimiznoj boji. Ovaj kultni odevni predmet postao je popularan sedamdesetih godina prošlog veka, kada je pank kao muzički pravac doživeo ekspanziju, a već nekoliko godina cveta na modnom polju. Ono što ovaj tip jakni izdvaja ovog oktobra jeste “skraćeniji” model i naglašena ramena kakva su bila u fokusu još osamdesetih godina.

Avijatorka

Nismo sigurni da li je novi Top Gun film podstakao brend Miu Miu da napravi ovu jaknu, ali nešto sigurno jeste. Braon “neobrađena” koža sa krznenim okovratnikom predstavlja simbol američkih vojnih pilota već nekoliko decenija unazad, a izgleda da je došao trenutak da ovakva jakna dođe i u modni svet i pokori ga. Krop verzija trenutno proživljava svojih pet minuta slave, a samo je pitanje trenutka kada će ona regularna zauzeti njeno mesto, jer ovaj model je tu da ostane, samo mu dajte malo vremena da se prilagodi.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia