Najnoviji trend koji poznate dame ne prestaju da nose na crvenom tepihu

Na proteklim gala događajima u Americi ovakav izgled se više puta ponavljao.

Megan Foks je u proteklim nedeljama boravak u Njujorku iskoristila da ostvari niz zapaženih pojavljivanja na crvenom tepihu. Kao što smo već pisali, njen izgled na Met Gali nekako je uspeo da bude pošteđen kritike, dok je zbog “nage” haljine koju je nosila na MTV VMA dodeli nagrada glumica doživela pravi internet linč. Specifičnost te kombinacije ogleda se u činjenici da je Megan zadržala donji veš kao vidljiv deo stajlinga.

Na prvoj od pomenutih svečanosti koleginica po stilskom izboru bila joj je model Hejli Biber koja je u nešto ležernijoj, ali i dalje providnoj Alaja rolka-haljini sa našivenim belim delom preko grudi i kukova nastavila u duhu trenda. Na Met Gali, Zoi Krevic i Kendall Džener idu korak dalje te nastupaju sa još elegantnijim verzijama prozirnih toaleta, a supermodel dobija najviše ocene za svoj izgled.

Ovi izgledi sa crvenog tepiha govore svedoče o trenutnoj modi. Dizajneri prihvataju donji veš kao sredstvo kojim će istaći neku vrstu poruke. Čini se da je reč o ženskom identitetu koji se bori između potpune otvorenosti i pritiska koji ide uz slavu.

I nauka ima šta da kaže po pitanju ovog fenomena. Jedna danska studija utvrdila je da žene nose donji veš radi “pojačanog osećaja kontrole” u svakodnevnom životu. Naučnica Kerolin Meir potvrđuje da “nošenje kvalitetnog donjeg veša jača naše samopouzdanje i da nas taj osećaj samopouzdanja može učiniti fizički privlačnijim jer smo skloni da drugačije stojimo, hodamo, govorimo i gestikuliramo”.

Vidljiv donji veš čak bismo čak mogli pretvoriti u metaforu slave i društvenih medija, gde je cilj potpuna transparentnost, ali samo dok je po pravilima igre. U tom slučaju, međuigra između Kim Kardašijan i Kendal Džener nije bila samo sjajan mem – bio je to mudar osvrt na njihovo javno i privatno “ja”.

I brojke su tu da potvrde: prodaja donjeg veša vrtoglavo raste, a dizajneri su tu da iskoriste momentum. Po svemu sudeći, još ćemo gledati trend providnih haljina i vidljivog donjeg veša.

U galeriji pogledajte kako su poznate dame ponele ove specifične toalete.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević