8 trikova da visoke štikle učinite što udobnijim

Od kada pamtimo za sebe, navikli smo naša stopala na patike ili drugu vrstu ravne obuće.  Kada je na red došlo iskustvo sa visokom potpeticom, ono što je većina mogla da oseti pri prvim koracima na štiklama je jedna vrsta nelagodnosti. No, to ne mora više da bude slučaj.

Sezona zabava uveliko se zahuktava i sve što želimo jeste da navučemo fensi odeću, poput šljokičastih haljina i zagiramo u omiljenom paru statement cipela sa povećim štiklama. Kako vam veče potpune sređenosti ne bi bilo uništeno od strane omraženog posetioca – žuljeva i neudobnosti koje izaziva ovaj model obuće, donosimo vam 8 trikova i saveta da i vaše posebne salonke zavole vaša stopala.

Smanjite centimetre

Zaljubile ste se u par savršenih sileto potpetica ali znate da će ta peta od 10 centimetara napraviti haos na vašim stopalima. Ne paničite. Obućari mogu skratiti štiklu – u zavisnosti od modela cipela naravno, ali ovo je sjajna opcija da imate na umu.

Koncentirišite se na hod

Šetnja u štiklama je zaista jedna mala nauka. Lagani hod u patikama nije isto što i provedeno čitavo veče na potpeticama. Trik za što udobniji hod: Uključite mišiće i pravite korake oslanjanjući se na tlo od pete ka prstima.

Nosite potpetice po kući

Pre nego što ih lansirate na ulicu, hodajte u njima prvo nekoliko sati po kući, tako što ćete na njih obuti deblju čarapu – to bi trebalo da ih fino opusti i razgazi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Odaberite odgovarajući oblik pete

Možda zvuči smešno, ali ako imate šire prste, špicasta obuća neće vam prijati, ili ako imate ravna stopala, svaka štikla veća od 7cm izazivaće vam bol – ne radite to sebi. Investrajte u stil potpetice koje odgovaraju vašem obliku noge.

Koristite flastere

Uvek predupredite potencijalne žuljeve na mestima gde znate da bi se mogli pojaviti, tako što ćete obezbediti stopalo flasterima na kritičnim tačkama.

Birajte platforme

Generalno govoreći, platforme su udobnije od potpetica – daju vam visinu ali nema tog nagiba kao u salonkama. Ako postoji opcija, uvek birajte platformu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Stavite uloške

Ulošci punjenim gelom koji rashlađuje, zaista menjaju sva pravila igre. Postavite ih na petu i ne samo da vam noga neće kliziti, već ćete biti zahvalni na potpori I osećaju udobnosti.

Ključ je u sigurnosti

Uvek birajte cipele sa dodatnim kaiševima ili pertlama oko zgloba, kako bi osigurali čvrstinu i bolje prijanjanje cipele na nozi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović