Unutar kraljevskog venčanja godine: Besprekorna Šanel venčanica koja je po glamuru prevazišla i čuvenu haljinu Megan Markl

Ćerka švajcarskog milijardera udala se za princa Filipa od Grčke, svečana ceremonija u Atini okupila je pripadnike evropskih monarhija.

Poput mnogih parova koji je trebalo da se venčaju prošle godine, princ Filip od Grčke i Danske i njegova supruga Nina Flor (sada već princeza Nina od Grčke i Danske) odlučili su se za mikro venčanje, sklopivši brak samo sa njihovim očevima kao svedocima na intimnoj ceremoniji u Sent Moricu u decembru 2020.

Oni su takođe odlučili da prirede svadbenu proslavu nakon što su ograničenja karantina ublažena organizujući zabavu u zamku Stibington u Velikoj Britaniji.

A sada su to uradili ponovo: sa trećim venčanjem održanim u Atini proteklog vikenda.

Glamurozni par konačno je imao kraljevsko venčanje iz snova, zajedno sa odgovarajućom kraljevskom listom gostiju i verskom ceremonijom. Odabravši mitropolitsku katedralu u Atini kao lokaciju, par je krenuo stopama roditelja princa Filipa, kralja Konstantina II i kraljice En-Mari.

Mlada, inače ćerka vlasnika švajcarske aviokompanije, Tomasa Flohra, nosila je Šanel venčanicu krojenu po meri i buket ruža uz dodatak neverovatno luksuzne tijare Corsage sačinjene od dijamanata i bisera, a koja je poklon njene svekrve.

Veliki broj članova evropskih kraljevskih porodica bio je prisutan.  

Princeza Beatris i njen suprug Edoardo Mapeli Moci te princeza Eugenija i Džek Bruksbenk predstavljali su Veliku Britaniju.

Prisustvovali su i kraljica Sofija od Španije, princeza Benedikt od Danske, princ Kiril od Bugarske…

Nakon ceremonije, upriličen je prijem u Nacionalnom gimnastičkom savezu, a kasnije u jahting klubu Pirej koji je priredio kralj Konstantin.

U galeriji pogledajte fotografije kraljevskog venčanja princa Filipa i princeze Nine, uključujući detalje o nevestinoj haljini i odeći njenih svatova.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević