Valentino je najavio mesto održavanja revije u Milanu

Kreativni direktor modne kuće Valentino Pjerpaolo Pićioli odaje počast Milanu i njegovom kulturnom okruženju, pogođenim uticajem pandemije.

Dizajner je odlučio da svoju kolekciju jesen-zima 2021/2022 predstavi u čuvenom dramskom pozorištu Piccolo Teatro di Milano. Digitalna prezentacija održaće se 1. marta u okviru milanske Nedelje mode koja počinje 24. februara.

Izbor je s razlogom pao na ovo mesto. Dizajner veruje da je ovo odličan način da započne proces otkrivanja kulturnih znamenitosti u Italiji. „Potrebna nam je kultura da bismo živeli i moramo da razgovaramo o tome. Teatro Piccolo di Milano savršen je simbol svih vrednosti za koje se naša kuća zalaže, mesto inkluzije i slobode. Ovo je prvi korak, pa čak i ako nije otvoren za javnost, nadam se da će dati ideju da se svi krećemo u dobrom pravcu.“ – rekao je dizajner.

Podsetimo, zbog pandemije i ograničenja putovanja, modna kuća Valentino u septembru 2020. godine organizovala je svoju prvu reviju u okviru milanske Nedelje mode umesto tradicionalnog Pariza. Takođe u januaru 2021, kompanija je digitalno predstavila svoju modnu kolekciju za proleće / leto 2021, emitujući reviju snimljenu u Palazzo Colonna u Rimu.