Valentino je predstavio interaktivni obilazak njihovog sedišta

Chez Maison Valentino – novi je interaktivni digitalni projekat kroz koji Valentino otvara vrata renesansne Palazzo Minianelli, koja je od 1967. godine bila istorijsko sedište kuće koju su osnovali Valentino Garavani i Giancarlo Giammetti.

Sada je valentino.com ispunjen animacijom njujorške umetnice Joane Avilles, koja je redizajnirala fasadu i prostorije rimskog sedišta kako bi ih otvorila za javnost. Otuda će posetioci moći da se kreću i istražuju Valentino univerzum kroz priče i iznenađenja, kvizove i arhive – seriju sadržaja koji se neprestano ažuriraju.

Trenutno je Valentino predstavio sedam soba dostupnih za pregled. Među njima je i studio kreativnog direktora brenda Pjerpaola Pićiolija, gde video govori o njegovom kreativnom procesu.

Soba MUBI x Valentino je kinematografska soba stvorena u saradnji sa MUBI, gde Pjerpaolo Pićioli evocira ideje kroz rad i vizije različitih reditelja. Haute Couture Atelier posvećen je istoriji Valentino Haute Couture, prošlosti i sadašnjosti, atelje gde „lepota i misao“ i poznate modne revije oživljavaju.

Sledeća je Kuća slavnih sa crvenim tepisima i poznatim ličnostima koji oličavaju duh kuće. U dvorištu palate sa čuvenom skulpturom Igora Mitoraija nalazi se sala nove kolekcije, u kojoj su trenutne kolekcije direktno povezane sa internet prodavnicom. Prodavnica Chez Maison ekskluzivan je prostor u kojem će se moći kupiti limitirane stvari koje je dizajnirala Joana Avilles u svom ličnom stilu. Na kraju, prostorija Maison Archive je soba koja sadrži sve kolekcije i reklamne kampanje koje je kreirao Pjerpaolo Pičioli.

Projekat je u stalnoj evoluciji, kao i istorija Valentino kuće, koja se iz dana u dan širi kako bi svojoj publici pružila detaljnu i zabavnu viziju kreativnog univerzuma modne kuće.