Vežbanje tokom leta nikad nije bilo lakše zahvaljujući ovim sportskim komadima!

Velike vrućine nisu izgovor da prestanete sa redovnim treninzima. Međutim, bilo da vežbate u kućnim uslovima, napolju, sali za vežbanje ili ste pak tip koji uživa u vodenim sportivovima i bazenu, neki dani vam naprosto nisu naklonjeni za vežbanje i deluju previše teško i sparno za bilo kakav vid fizičke aktivnosti.

Kada govorimo o uspešnom vežbanju tokom letnjih dana moramo da uzmemo u obzir nekoliko činjenica kojih bi trebalo da se pridržavamo. Naime, jako je bitno da ste saglasni sa tim da leto nije period u godini kada je pomeranje granica i postavljanje novih limita na snazi. Intenzitet treninga prilagodite vašim mogućnostima, vremenskim prilikama i na kraju vašem metabolizmu i telu uz adekvatne česte pauze.  

Kada je u pitanju tajming, ukoliko vam to obaveze dozvoljavaju, trudite se da vaš trening bude organizovan u jutarnjim časovima, jer je rana jutarnja vežba mnogo bolja opcija za leto. Pored vremenskih prilika koje su vam naklonjene u jutarnjim satima, trening ujutru će vas razbuditi i napuniti vas energijom kojom ćete raspolagati čitavog dana.

Još jedna jako bitna stavka tokom letnjeg perioda jeste hidratacija. Zlatno pravilo glasi da je tokom leta neophodno da unesete minimum dve litre vode, te bi hidratacija trebalo da se nalazi u samom vrhu self care liste dnevnih ciljeva.

Trčanje bi trebalo da zamenimo brzom šetnjom ili jednostavnim kružnim treningom dok je većini nas, asocijacija na letnji trening bazen i plivanje, i predstavlja najčešći i najprijatniji oblik rekreacije tokom letnjih dana.

Verovali ili ne, ali najznačajnija stavkanajveći saveznik tokom letnjeg treninga, jeste adekvatan izbor odeće za trening. Bitno je da birate odeću svetlih nijansi koja lako propušta vazduh i prilagođena je ovom tipu treninga.

Osnova prijatnog outfita za vežbanje jeste svakako odabir adekvatnog sportskog grudnjaka. Idealni ženski saveznik dolazi nam od Under Armour Crossback i savršen je izbor za letnje treninge slabijeg intenziteta i sportske aktivnosti kao što su fitnes, joga, džoging ili časovi plesa. Posebnim ga čini tkanina koja efikasno uklanja znoj sa kože i brzo se suši, pružajući vam prijatno rashlađivanje tokom vežbanja dok visoka rastegljivost doprinosi potpunoj slobodi pokreta, bez ometanja ili neprijatnog stezanja.

Druga bitna stavka jesu biciklističke. Onog trenutka kada budete osetili udobnost koju vam pružaju biciklističke helanke osetićete se brže, jače i motivisanije nego ikada do sada, dok vam idealan duži model helanki dolazi iz adidasa i ima za cilj da apsorbuje svaku kap znoja koja pomisli da vas može poremetiti.

Kada su u pitanju vodeni sportovi, bilo da uživate na suncu ili se aktivno bavite plivanjem, u Sport Vision radnjama pronaćićete modele koji su dizajnirani tako da odgovore na sve vaše potrebe.

Jedan deo savršene letnje kolekcije sportskih komada istražite klikom na našu galeriju, koja je dostupna u Sport Vision radnjama i putem web shop-a.

Piše: M.Kitić
Foto: Promo