Virdžil Ablo priprema projekat za Mercedes-Benz

Virdžil Ablo, kreativni direktor brenda Louis Vuitton i Off-White, kreirao je umetnički objekat Project Gelandevagen, koji je inspirisan Mercedes-Benz G-klasom.

Rad je nastao u saradnji sa Gordenom Vagenerom, glavnim dizajnerom nemačkog proizvođača automobila. Projekt Gelandevagen biće digitalno predstavljen 8. septembra 2020. godine, a kopija će se naći na aukciji nakon objavljivanja. Sav prihod biće doniran u dobrotvorne organizacije koje podržavaju umetnost i međunarodnu kreativnu zajednicu. Takođe, onaj ko da najvišu ponudu imaće priliku da razgovara sa stvaraocima dela.

Ablo opisuje saradnju kao “savršenu šasiju koja će okupljati ideje savremenih umetnika o tome kako bi budućnost mogla biti stilska”, u okviru konceptualnog automobilskog dizajna. Zauzvrat, Vagener je rekao da projekat označava spajanje mode i umetnosti sa automobilskom industrijom i proširuje granice svakog kreativnog prostora.

„Mercedes-Benz danas nije samo proizvođač luksuznih automobila, već dizajnerski brend. Jedan od glavnih razloga naše priče o uspehu je estetika i jedinstveni stil. Sledeći korak u unapređenju Mercedes-Benzovog dizajna bila je naša saradnja sa Virdžilom Abloom. Odlučni smo da stvorimo nešto ranije neviđeno u obe naše delatnosti“, rekao je Vagener.

Podsećanja radi, Mercedes-Benz održava više od 70 modnih događaja u 40 zemalja godišnje. Mercedes-Benz će nastaviti da prikazuje revije i nedelje mode u regionima u razvoju, fizički i digitalno, uključujući gradove poput Meksiko Sitija, i pružaće podršku dizajnerima u nastajanju kroz svoj program.