X

Vesti

Virdžil Ablo priprema projekat za Mercedes-Benz

Virdžil Ablo, kreativni direktor brenda Louis Vuitton i Off-White, kreirao je umetnički objekat Project Gelandevagen, koji je inspirisan Mercedes-Benz G-klasom.

Rad je nastao u saradnji sa Gordenom Vagenerom, glavnim dizajnerom nemačkog proizvođača automobila. Projekt Gelandevagen biće digitalno predstavljen 8. septembra 2020. godine, a kopija će se naći na aukciji nakon objavljivanja. Sav prihod biće doniran u dobrotvorne organizacije koje podržavaju umetnost i međunarodnu kreativnu zajednicu. Takođe, onaj ko da najvišu ponudu imaće priliku da razgovara sa stvaraocima dela.

Ablo opisuje saradnju kao "savršenu šasiju koja će okupljati ideje savremenih umetnika o tome kako bi budućnost mogla biti stilska", u okviru konceptualnog automobilskog dizajna. Zauzvrat, Vagener je rekao da projekat označava spajanje mode i umetnosti sa automobilskom industrijom i proširuje granice svakog kreativnog prostora.

„Mercedes-Benz danas nije samo proizvođač luksuznih automobila, već dizajnerski brend. Jedan od glavnih razloga naše priče o uspehu je estetika i jedinstveni stil. Sledeći korak u unapređenju Mercedes-Benzovog dizajna bila je naša saradnja sa Virdžilom Abloom. Odlučni smo da stvorimo nešto ranije neviđeno u obe naše delatnosti“, rekao je Vagener.

Podsećanja radi, Mercedes-Benz održava više od 70 modnih događaja u 40 zemalja godišnje. Mercedes-Benz će nastaviti da prikazuje revije i nedelje mode u regionima u razvoju, fizički i digitalno, uključujući gradove poput Meksiko Sitija, i pružaće podršku dizajnerima u nastajanju kroz svoj program.

 

Povezane teme

Satovi i Nakit

Cartier je potpisao partnerstvo sa fondom The Lion's Share

25. septembra 2020. vodeća kuća nakita Cartier pridružila se The Lion's Share fondu, neviđenoj inicijativi koja okuplja brendove, konzervatore i potrošače kako bi se zajednički b...

Stil dana

Suknje od kože (i eko kože) u koje ćete se zaljubiti ove jeseni

Kvintesencija ženstvenosti koja takođe kombunuje dobru dozu senzualnosti? Kožna suknja, nema sumnje.

Vesti

Brendovi Hugo, Franklin & Marshall i Lyle & Scott: noviteti u ponudi Fashion&Friends

S početkom nove modne sezone, u vodeći regionalni multibrend lanac prodavnica Fashion&Friends stigla su i tri nova, uzbudljiva pojačanja.

Vesti

Period slatkiša: kolekcija MSGM SS21

Prezentacija se održala u okviru Milanske nedelje mode.

Piste

Svilena odela i estetika Kine u kolekciji Giorgio Armani SS21

Revija Giorgio Armani SS21 je održana u okviru milanske Nedelje mode.

Stil dana

Kardigan sa ukrasnim dugmićima je šik komad koji smo čekali

"Najtraženiji" kardigani sezone? Oni sa ukrasnim dugmićima!

Piste

Na dnu mora: Versace kolekcija proleće/leto 2021

Treći dan milanske Nedelje mode ostao je upamćen po reviji nove prolećno/letnje Versace kolekcije, koju je Donatela Versaće posvetila Atlantidi.

Piste

Lutke umesto modela na reviji Moschino SS21

Neobična revija Džeremija Skota.

Piste

Najlepše prolećne haljine u kolekciji Elisabetta Franchi SS21

Revija je održana u okviru milanske Nedelje mode.

Vesti

Brutalna lepota: Irina Šajk na reviji Boss

Ruski supermodel na milanskoj Nedelji mode!

Piste

Magija boja u kolekciji BOSS proleće/leto 2021

Jednobojna odeća ne odustaje od svog položaja!