grazia

Vesti

Virdžil Ablo priprema projekat za Mercedes-Benz

Virdžil Ablo, kreativni direktor brenda Louis Vuitton i Off-White, kreirao je umetnički objekat Project Gelandevagen, koji je inspirisan Mercedes-Benz G-klasom.

Rad je nastao u saradnji sa Gordenom Vagenerom, glavnim dizajnerom nemačkog proizvođača automobila. Projekt Gelandevagen biće digitalno predstavljen 8. septembra 2020. godine, a kopija će se naći na aukciji nakon objavljivanja. Sav prihod biće doniran u dobrotvorne organizacije koje podržavaju umetnost i međunarodnu kreativnu zajednicu. Takođe, onaj ko da najvišu ponudu imaće priliku da razgovara sa stvaraocima dela.

Ablo opisuje saradnju kao "savršenu šasiju koja će okupljati ideje savremenih umetnika o tome kako bi budućnost mogla biti stilska", u okviru konceptualnog automobilskog dizajna. Zauzvrat, Vagener je rekao da projekat označava spajanje mode i umetnosti sa automobilskom industrijom i proširuje granice svakog kreativnog prostora.

„Mercedes-Benz danas nije samo proizvođač luksuznih automobila, već dizajnerski brend. Jedan od glavnih razloga naše priče o uspehu je estetika i jedinstveni stil. Sledeći korak u unapređenju Mercedes-Benzovog dizajna bila je naša saradnja sa Virdžilom Abloom. Odlučni smo da stvorimo nešto ranije neviđeno u obe naše delatnosti“, rekao je Vagener.

Podsećanja radi, Mercedes-Benz održava više od 70 modnih događaja u 40 zemalja godišnje. Mercedes-Benz će nastaviti da prikazuje revije i nedelje mode u regionima u razvoju, fizički i digitalno, uključujući gradove poput Meksiko Sitija, i pružaće podršku dizajnerima u nastajanju kroz svoj program.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Easy Chic

11 koraka za savršeno zimsko oblačenje

Zima je sezona kada vremenske (ne)prilike najviše diktiraju vaše oblačenje. Pošto želite da budete sigurni predstavljamo vam spisak pouzdanih i klasičnih komada koji će vam olakša...

Stil dana

Menhetn kao modna pista: Novi dan, novi izgled Emili Ratajkovski

I dok šeta psa, manekenka je besprekorno stilizovana.

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem