Zara inspirisana likom princeze Dajane

Dizajneri brenda Zara pronalaze inspiraciju na modnim pistama, ali jedna od najnovijih inspiracija je stil princeze Dajane.

Tačnije njena zelena haljina, koju je obukla 1983. godine tokom turneje po Novom Zelandu. 18. aprila 1983. kraljevski par – princ Čarls od Velsa i princeza Dajana posetili su Novi Zeland, krenuvši na dugo putovanje sa svojim sinom Vilijamom. Dok su se opuštali u bašti, mlada porodica se slikala i nakon 37 godina slika mlade princeze ponovo je relevantna. Štaviše, ako je ZARA bila inspirisana samom haljinom sa apstraktnim finim printom, onda u kolekciji za proleće-leto Miu Miu možete videti dosta stvari sa oštrim kraganama koje je Dajana volela da nosi početkom osamdesetih.

Na ovoj kraljevskoj slici postoji još jedan zanimljiv detalj – cipele. Crvene su boje, što je za to vreme bila prilično neočekivana i smela kombinacija. Sama haljina je idealan primer letnjeg izgleda za svaki dan. Njen kroj nalik košulji i midi dužina istovremeno izgledaju ženstveno i suzdržano, a kragna dodaje svečanost.

foto:Vogue.ua