Žeđ za slobodom: Burberry kolekcija proleće/leto 2021

Jedna od najočekivanijih modnih revija ove sezone održana je u Londonu – britanski brend Burberry nije odbio održavanje fizičke revije, već je preselio iz zatvorenog prostora u misterioznu šumu.

Za Rikarda Tišija nova kolekcija postala je svojevrsno bekstvo od stvarnosti i razmišljanja o osećanjima ljudi koji su bili zatvoreni tokom koronavirusa i koji su, s jedne strane, osećali usamljenost, a s druge, konačno su mogli da se približe prirodi. Sam dizajner je, u intervjuu uoči revije rekao da je sa svojom 92-godišnjom majkom proveo oko tri meseca u njihovoj kući u blizini jezera Komo baveći se vrtom. Tiši je takođe primetio da mu je vreme kod kuće pomoglo da se seti detinjstva i snova koji su se ostvarili.

Pokazalo se da je njegova kolekcija za Burberry odgovarajuća – bilo je mnogo referenci na prirodu, a posebno na more. Ribarske čizme, repovi riba, sjajne tkanine koje podsećaju na krljušti i razni nabori u svim morskim nijansama. Dizajner je sve ove elemente kombinovao sa Burberry klasikom – redizajniranim trenč mantilima koje je ponekad bilo teško prepoznati.

Tiši je takođe plavu nazvao novom bež. Inače, revija se odvijala bez gostiju, ali neočekivano iznenađenje čekalo je sve gledaoce prenosa uživo – nastup umetnice Ane Imhov, koja je takođe otpevala zvučni zapis za reviju.