Zelene nijanse u kolekcijama jesen/zima 2020/2021

Dizajneri su razmišljali o neraskidivoj vezi između mode i prirode u kolekcijama proleće/leto 2020, o kojima smo ranije pisali.

Globalna pandemija i prirodne katastrofe naterale su ljude da pažljivo prate svet oko sebe, a modne kuće duplirale su ovu važnu poruku na modnim pistama, svuda koristeći sve vrste zelenih nijansi, na primer nijansu pistaća – najpopularniju sada na društvenim mrežama.

Od svetlo zelene limete do duboko zasićene tamnozelene – kolekcije jesen-zima 2020/2021 ispunjene su možda glavnom asocijacijom na prirodu. Smaragdna boja bila je posebno uočljiva i istaknuta na prošlim revijama kolekcija za sezonu jesen/zima. Svoju manifestaciju pronašla je u lepršavoj svili, kao na reviju Miu Miu, i bujnim večernjim haljinama sa karnerima, obimnim viktorijanskim rukavima, poput Elie Saaba.

Stroga dvodelna odela sa pantalonma takođe su obojene u svetlozelenu nijansu – Lacoste je pokazao svoje varijacije na ovu temu. Trend nije prošao ni pored dodataka: u tandemu sa neonskom haljinom sa rasejanim šljokicama, Bottega Veneta preporučuje biranje skromnih klač modela u jarkoj boji – deluje zaista sveže.