Život u (vrlo, vrlo, vrlo) ružičastoj boji: Jacquemus je pokazao kako će izgledati kolekcija koja će biti rasprodata za nekoliko minuta

Prateći tradiciju poslednjih revija van zvaničnog kalendara pariske Nedelje mode, dizajner Simon Port Jacquemus objavio je datum svoje revije – 30. jun.

Još jedna važna vest. Po prvi put će brend testirati dobro poznati format – see now buy now – tada se stvari mogu kupiti odmah nakon revije. Ovo je prva prezentacija Jacquemusa nakon godinu dana. Sećate se onih šarmantnih snimaka na žitnom polju, koji su u julu 2020. „zakucali“ čitav Instagram feed?

Sada se sprema za novi estetski zanos. Dizajner još uvek nije otkrio fantastičnu lokaciju, ali sudeći po činjenici da je baterijska lampa uključena u „početni komplet“ prodorne ružičaste boje revija će se možda održati tokom noći.

Intrigantan je i naziv kolekcije – La Montagne („planina“), koja je gotovo u skladu sa avenijom Montaigne u Parizu. Od samog Simona čuli smo da će kolekcija biti „prilagodljivija“, „pristupačnija“, „bez obzira na sezonalnost“ i „verna nezavisnom duhu“ brenda.

Podsetimo se malo šta se dešava u zvaničnom kalendaru modne industrije. Nedelja mode u Parizu traje od 22. do 27. juna sa šest fizičkih revija (uključujući Dior i Hermes), a onda će se održati Nedelja visoke mode.