grazia

Film

5 razloga zbog kojih volimo Ris Viderspun

Američka glumica Ris Viderspun je 22. marta proslavila 45. rođendan.

Važan korak u njenoj karijeri bila je glavna uloga u filmu "Pravna plavuša", koji joj je doneo slavu i popularnost. Usledila je njena uloga Džun Karter u „Hod po ivici“, za koju je Ris dobila Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA za najbolju glumicu.

Ovo nije ceo spisak zasluga glumice: Ris Viderspun je osnovala producentsku kuću Type A Films, podržava sve vrste feminističkih projekata koji podržavaju prava i mogućnosti žena, razvija i podstiče opštu kulturu čitanja, a takođe aktivno učestvuje u različitim dobrotvornim organizacijama.

Izdvojili smo pet razloga zbog kojih treba da volite i poštujete Ris Viderspun.

Roze boja

Kroz ulogu u filmu „Pravna plavuša“, ružičasta boja, prethodno povezana isključivo sa glupim i neozbiljnim devojkama, dobila je novo značenje. Ris je sopstvenim primerom dokazala da devojke koje vole garderobu u Barbi boji mogu da postignu uspeh, ravnopravno sa muškarcima. Junakinja Ris ponosno je nosila ružičastu boju u svim oblicima i postala uvaženi advokat.

Klub knjiga

Ris Viderspun je otvorila Instagram stranicu svog ličnog kluba knjiga, praćena pravom armijom obožavalaca - milion i po korisnika. Ona svojim primerom podstiče i razvija kulturu čitanja širom sveta. Posebni hashtag #RWBookClub vam omogućava da sledite sve preporuke glumice. Među omiljenim knjigama Ris Viderspun je roman „Poslednja gospođa Parrish“, odlična knjiga autora Liv Constantine, knjiga Džil Santopolo „Svetlost koju smo izgubili“ i delo Lijen Morijati „Nevine laži“, po kojoj je snimljena serija.

Poslovna žena

Poznata glumica osnovala je uspešnu kompaniju za produkciju "Type A Films", koja već stoji iza nekoliko poznatih filmova. Među njima su drama "Gone Girl" i mini-serija "Big Little Lies", u kojoj je Ris Viderspun radila ne samo kao producent, već je igrala i jednu od glavnih uloga. Najnovije produkcijsko delo je „Little Fires Everywhere“ premijerno prikazano 18. marta putem HULU-a.

Feminizam

Ambiciozna plavooka plavuša Ris Viderspun aktivna je zagovornica rodne ravnopravnosti u Holivudu. Uverena je da je značaj ženskog pola sveden na minimum i nije u potpunosti razvijen u savremenom svetu. Jednom je Ris Viderspun priznala da je priče o snažnim ženama zaista inspirišu i motivišu na nova dostignuća. Jedan od razloga zbog kojih je osnovala producentsku kompaniju je pružanje ženama mogućnosti da se pokažu u pravom svetlu.

Dobrotvorni rad

Pametna i lepa Ris Viderspun, pored svega navedenog, podržava i aktivnosti dobrotvornih organizacija. Ona blisko sarađuje sa Dečijim fondom za odbranu i počasna je predsednica dobrotvorne fondacije Avon. Pored toga, samo pre neki dan, Ris Viderspun, zajedno sa brendom kozmetike Elizabeth Arden, objavila je novi "dobrotvorni" ruž za usne, sav prihod od prodaje će ići UN Women, organizaciji koja brani prava žena širom sveta.

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Trejler za najočekivaniji film ove godine "House of Gucci" je upravo stigao

Pogledajte trejler filma čija radnja prati ubistvo direktora poznate modne kuće Guči

Knjige

Naša preporuka: Knjige koje treba da ponesete sa sobom na plažu

Na ovom letovanju, papir pobeđuje i kamen i makaze, a ovo su knjige koje ćemo čitati na nekoj peščanoj plaži.

Film

Ovo su poznate ličnosti o kojima se trenutno snimaju filmovi

Uvek smo voleli filmove koji su snimljeni po istinitoj priči jer nam oni daju uvid u živote likove o kojima smo do sada samo čitali.

Film

Novi filmovi i serije koje ćemo moći da gledamo na Netflixu u avgustu

Ovog leta morate da nađete način da sebi ispunite slobodno vreme tako da se maksimalno opustite – a za to su vam potrebne samo dve reči: Netflix i chill (Ipak 3, ups).

Film

Da li ste pogledali najbolju modnu seriju godine?

Mini-serija koja je tokom maja premijerno prikazivala na Netflixu, vraća iz zaborava najvažnijeg arbitra i modne i društvene scene Njujorka - Roja Halstona, dizajnera koji je pokaz...

Film

Izdvajamo najbolje romantične filmove u 2021. godini - do sad

Ne znaš šta da radiš večeras? Pogledaj neki od filmova koji su se istakli ove godine.

Film

Džordž Kluni podržava mlade filmske stvaraoce

Holivudski miljenik, Džordž Kluni, zajedno sa kolegama Keri Vošington i Donom Čidlom, otvara školu koja će povećati šanse mladima u filmskoj industriji.

Film

Glumica Andra Dej je odgovorila na glasine o vezi sa Bredom Pitom

Prema prethodnim izveštajima, glumica je Breda Pita upoznala na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Muzika

Cardi B očekuje drugo dete

Pevačica je „vest otkrila“ na sceni BET Awards 2021.

Film

Prvi pogled: Dakota Džonson u filmskoj adaptaciji romana Džejn Ostin

Netflix je podelio prve fotografije novog filma „Persuasion“ - adaptaciju istoimenog romana Džejn Ostin.

Film

Dženifer Lopez najavila saradnju sa Netflix-om

Producentska kompanija Dženifer Lopez, Nuyorican Productions, potpisala je višegodišnji ugovor sa gigantom za striming, Netflix-om.

Film

Čudesni dečak: Dokumentarni film Olivijea Rustena biće objavljen na Netflix-u

Na Netflix striming platformi 26. juna biće objavljen dokumentarac o dizajneru Olivijeu Rustenu.

Umetnost

Na čelu Luvra je žena prvi put za 228 godina

Po prvi put u 228-godišnjoj istoriji Luvra, muzejom će upravljati žena.

Film

Sex and the City: Mr. Big se vraća u seriju

Činjenica je, Zverka se vraća u Seks i grad!

Film

Rejčel i Ros priznali su da su bili zaljubljeni jedno u drugo

Senzacionalno okupljanje „Prijatelja“ i ne manje senzacionalna priznanja glavnih likova. Šta je sa Bredom?