grazia

Film

Najbizarnije suđenje od početka godine konačno završeno: Gvinet Paltrou proglašena nevinom

Iako su relativno česta u Sjedinjenim Američkim Državama, suđenja poznatim ličnostima se gotovo uvek pretvore u medijski cirkus (setimo se Džonija Depa i Amber Herd), a po tome izuzetak nije bila ni Gvinet Paltrou. Naime, proteklih osam dana svi svetski mediji izveštavali su o parnici između glumice i vlasnice brenda Goop i optičara Terija Sandersa, koji je tužio Gvinet za štetu koju mu je, navodno, nanela 2016. godine udarivši ga na skijanju (luksuzno skijalište u resortu Deer Valley u Juti). Lekar je u početku tražio odštetu od tri miliona, koja je u međuvremenu spala na 300 hiljada dolara, ali na kraju nije dobio ništa, zato što je Gvinet proglašena nevinom. Štaviše, Teri će morati njoj da plati jedan dolar, koliko je glumica tražila u protivtužbi, kao i da namiri sve sudske troškove.

A zbog čega smo zapravo pratili ovo suđenje i šta nam je tu bilo zanimljivo? Pa, za početak Gvinet koja je na suđenje dolazila kao prava holivudska diva - uvek besprekorno obučena, sa flašicom zelenog čaja u ruci i izrazom lica kao da se beskrajno dosađuje (ili nalazi iznad situacije), a pritom je na "optuženičkoj klupi" briljirala svaki put, da su mnogi mediji išli toliko daleko tvrdeći da joj je ovo uloga života. Drugo, lekar Teri tužio je Gvinet za pretrpljenju duševnu bol, raspad braka nakon nesreće i niz zdravstvenih problema sa kojima se suočavao, da bi ona uložila protivtužbu u kojoj tvrdi da je zapravo on nju udario otpozadi, te da je u prvi mah pomislila da je u pitanju seksualni napad. 

Tokom suđenja, glumičin pravni tim pokušao je da prikaže Sandersona kao oportunistu koji traži slavu i pare, a navodili su i to da njegove fizičke i mentalne bolesti možda i nisu povezane sa nesrećom. Sandersonov advokat je u međuvremenu pokušao da okarakteriše Paltrou kao razmaženu zvezdu koja je navikla da se druži sa slavnim  osobama, ne mareći za bilo kakvu povredu koju bi mogla da nanese malim ljudima.

Jedan od najbizarnijih detalja sa suđenja je glumičin odgovor na pitanje advokata tužitelja - da li ju je incident na skijalištu odvratio od uživanja u ostatku odmora, na šta je ona odgovorila da jeste jer je izgubila pola dana skijanja.

Ipak, tražeći samo jedan dolar od čoveka koji ju je lažno optužio, Gvinet je pokazala svoju mekšu stranu, što je potvrdila i na samom kraju suđenja kada je prišla Teriju i poželela mu sve najbolje u životu, na šta je on odgovorio sa: "Hvala draga".

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Eva Longoria promovisala film Flamin’Hot, svoj rediteljski prvenac

I dva puta u istom danu izdominirala noseći crno na crvenom tepihu.

Muzika

Kijanu Rivs nakon 20 godina ponovo zasvirao sa svojim bendom

Taman kad smo pomislili da nas ne može šarmirati više.

Film

Al Paćino postaje tata u 83. godini

Glumac i njegova devojka, producentkinja Nur Alfala, uskoro postaju roditelji.

Film

10 filmova i serija koje gledamo ovog juna

Pripremite kokice i smestite se udobno.

Film

Doživite lično "Seks i grad" iskustvo

Kultna serija slavi 25 godina, a fanove čekaju brojna iznenađenja.

Muzika

Obožavamo njene pesme, a da li smo pogledali sve filmove?

Top pet ostvarenja u kojima glumi Tina Tarner.

Film

Filmska preporuka: Nova verzija "Male sirene" koju smo jedva dočekali u bioskopima!

Evo zašto bi već danas trebalo da nabavite svoju kartu za podvodnu bajku

Film

Prvi put s mamom na crvenom tepihu: Kejt Blančet predstavila sina na Filmskom festivalu u Kanu

Glumica je na premijeru filma Killer of the Flower Moon došla u društvu najstarijeg deteta.

Film

Ljubavna priča za odrasle

Film Kajmak nam obećava provokaciju i šok sa bioskopskog platna.

Film

Sedmominutne ovacije za Džonija Depa

Glumac oduševio publiku na otvaranju Filmskog festivala u Kanu.