SCENA / Film

Film

Preminula je zvezda “Hari Potera” i supruga Dejmiana Luisa – Helen Makrori

„Sijala je tako blistavo“, – napisao je suprug pokojne glumice.

Britanska pozorišna i filmska glumica Helen Makrori preminula je 16. aprila od raka u 52. godini. Ovo je objavio njen suprug, Dejmian Luis. U petak je poznati glumac, koji se 2007. godine venčao sa Helen Makrori, objavio na Tviteru izjavu u kojoj kaže da je njegova supruga umrla kod kuće nakon „herojske borbe sa bolešću“. Njena dijagnoza je do nedavno bila tajna od šire javnosti.

„Umrla je kako je i živela“, napisao je Luis o svojoj ženi sa kojom ima dvoje dece. – „Neustrašivo. Volimo je i znamo koliko smo srećni što se pojavila u našim životima. Tako je blistala. Leti sada u nebo, voljena, hvala ti“.

Glumica je bila najpoznatija po ulogama Narcise Malfi u filmovima o Harriju Potteru i Poli Grej u hit seriji Peaky Blinders.

2006. godine Helen Makrori je nominovana za pozorišnu nagradu Lorens Olivije za ulogu u filmu „As You Like It“. 2017. godine dobila je britanski Orden viteštva od kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati za svoje dramske usluge. “Bilo je fantastično!” – rekla je o svom tadašnjem sastanku sa kraljicom.

Kolege se sećaju Helen ovih dana i izražavaju duboko saučešće njenom suprugu i deci.

foto:pinterest