Film

Skarlet Johanson - Rađanje Crne udovice

Posle deset godina u ulozi akcione heroine iz Marvelovih filmova, Skarlet Johanson je dobila priliku da svoju Natašu Romanov predstavi kao glavni lik, stvarnu ženu sa vrlinama i manama.

Skarlet Johanson u poslednje vreme vidimo svuda. U naslovnoj ulozi Marvelovog blokbastera Crna udovica ona je Nataša Romanov iz serijala Osvetnici i još nekoliko akcionih filmova, koja je sada dobila samostalnu storiju o tome kako je postala superagent. Na poslednjoj dodeli Oskara Johanson je zaslužila dve nominacije za najbolju glumicu, glavnu i epizodnu, igrajući u Bračnoj priči reditelja Noe Baumaha i u Zec Džodžo Taike Vaititija. A još nam se nisu slegla sećanja na njene filmove Ispod kože, Duh u školjci, Ostrvo pasa i Ona, koji joj je doneo nagradu za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Rimu. Rođena Njujorčanka, Skarlet je imala svega osam godina kada je stala na of-brodvej daske sa Itanom Houkom, a na brodvejskoj sceni, za debi u komadu Artura Milera Pogled s mosta osvojila je nagradu Toni. Pažnju kritike je skrenula u desetoj godini, u filmu Meni i Lo, a dve godine kasnije Robert Redford ju je tražio za ulogu traumatizovane tinejdžerke u Šaptaču konjima. Vrata slave joj je otvorio film Izgubljeni u prevodu Sofije Kopole, gde joj je partner slavni Bil Mari. Svet duhova, Knjiga o džungli, Don Džon, Hičkok, Gvozdeni čovek 2, U dobrom društvu, Ljubavna pesma za Bobija Longa, Tačka susreta, Ti ga baš ne zanimaš, Druga Bolenova devojka, Devojka s bisernom minđušom, Ostrvo, Crna Dalija, Prestiž, Dadiljini dnevnici, Sever, Opravdan razlog i Čovek koji nije bio tamo - samo su neki naslovi iz bogate filmgrafije Skarlet Johanson.

Koliko se dugo razmišljalo o filmu Crna udovica?

Ovaj film je oduvek bio na stolu, samo što nismo znali kada će se raditi. Danas je ispao drugačiji nego da smo ga radili pre deset godina. U stvari, veoma sam zahvalna što je snimljen sada, jer možemo napraviti film o realnim stvarima. To želi i publika.

Kako ste se osećali kada je trebalo uroniti u Natašinu prošlost i otkriti tajne koje je okružuju?

Mislim da, od početka kada smo počeli da govorimo o ovom filmu kao samostalnom, nije bilo razloga da ga radimo ukoliko zaista ne zagrebemo duboko i ne budemo hrabri da pomerimo granice. Igrajući ovaj lik tokom cele jedne decenije (još od lika Nataše Rostove u Gvozdenom čoveku), želela sam da budem sigurna u umetnički kvalitet i kreativno ispunjenje, kao za mene, tako i za publiku. Znam mnogo o ovom liku zato što je ona u meni. Ali, nisam imala pravu priliku da uđem u sve njene pore. Našoj režiserki Kejt Šortland dopala se ideja da proniknemo u prirodu lika. Bila sam u stanju da otkrijem dosta o njoj - da nađem različite vrline i različite mane. Bilo je to poprilično terapeutski. Ne mogu da zamislim mnogo glumaca koji dobiju priliku da urade tako nešto sa likom koji su igrali deset godina.

Da li je teško vratiti se ovom liku ako se ima u vidu njena sudbina u filmu Osvetnici: Kraj igre?

Zaista osećam da smo imali priliku za neku vrstu isceljenja, kao i da razumemo zašto se Nataša odlučuje na krajnju žrtvu u Kraju igre, i odakle taj poriv potiče. Sada smo u stanju da verujemo da se ona pomirila sa nekim od nedovršenih poslova sa kojima je morala da se bori.

Kako se Crna udovica pretvorila u porodičnu dramu iz Marvelovih studija?

Jedna od tema ovog filma je porodica. Šta je porodica? Kako nas ona definiše? Kako nas naša prošlost definiše? Kako naša porodica - ma kako je odredili - odlučuje ko smo mi, u dobru i u zlu? 

Ali, ko bi mogao da pomisli da bi to mogla da bude porodična drama?

Mislim da je deo genija Kevina Feigija (producent i predsednik Marvelovih studija) to što on uvek razmišlja o tome šta obožavaoci misle o ovakvim filmovima, a onda im pruži ono o čemu oni nikad ne bi sanjali. Ideja da Nataša Romanov igra u porodičnom filmu je nešto što se najmanje očekuje, i ja sam morala da se pomučim i otkrijem šta će to u stvari značiti, jer je reč o velikoj promeni. Kako reče Kevin, to je kao kada očekujete da ćete gledati jedan film, a dobijete drugi. Ako se ne uradi dobro, može doći do nesklada. Ali, prepustili smo veoma sposobnoj Kejt Šortland da pronađe ravnotežu. Ono što radi je tako duboko i veoma je motivisana. Zajedno ćemo biti u stanju da izgradimo zajedno lik koji igram. Kejt Šortland, naša neustrašiva liderka, ne boji se da pokaže i lepo i ružno. Ne mogu da zamislim da smo stigli dokle smo stigli bez nje. Ona je neverovatna umetnica, neverovatan vođa i divna duša. Mislim da ćete se toga setiti kada budete videli film.
 

 

Povezane teme

Film

U nastavku serije "Seks i grad" biće predstavljene dve nove heroine

Nastavak kultne HBO Max serije "Seks i grad" fanovi sa nestrpljenjem očekuju.

Muzika

5 najlepših video snimaka Sade

Sade Adu je 16. januara proslavila 62. rođendan.

Film

Imamo li sledećeg Bonda?

Britanski glumac Rege-Žan Pejdž izbio je na vrh liste za agenta 007 jer jasno shvata kakav muškarac nam je uzor u 21. veku

Muzika

Svi lookovi Dženifer Lopez u novom spotu In The Morning

Dženifer Lopez je 2020. godinu završila neverovatnim novogodišnjim performansom, a početak 2021. godine je još očaravajući.

Film

Prada je kreirala kostime za film o Bili Holidej

„United States vs. Billie Holiday“ biografski film o legendarnoj džez pevačici Bili Holidej će biti objavljen 26. februara na platformi Hulu.

Muzika

Srušio je internet: novi izgled The Weeknda sa botoksom i filerima

Šta je nateralo muzičara da promeni, tačnije, unakazi svoj izgled?

Knjige

Šta ćete čitati u 2021?

Da li je digitalizacija „pojela“ čoveka?

Film

Ema Stoun je trudna

U decembru 2019. glumica Ema Stoun i njen partner Dejv Makari, režiser Saturday Night Live, najavili su veridbu, a u septembru 2020. održali su tajnu ceremoniju venčanja.

Knjige

Tri žene – Lisa Tadeo

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo.

Muzika

Kakav poklon je Hari Stajls pripremio svim fanovima?

Muzički video koji podiže raspoloženje!

Film

Praznični i porodični sadržaji koji će vam ulepšati praznike

Idealno vreme za okupljanje porodice su upravo božićni i novogodišnji praznici. Nakon burne godine, na redu je vreme ispunjeno smehom, ljubavlju i nežnošću.  To je prilika da sumir...

Film

Seksi Deda Mraz: Dvejn Džonson sprema poklone

„Moj najbolji poklon si ti“

Film

Love & Anarchy – Nova švedska serija na Netflix-u

Ako želite da pogledate novu zanimljivu seriju, predlažemo da potražite seriju Love & Anarchy na Netflix-u.