Film

Snima se nastavak muzičkog hita iz 80-tih

Ples Dženifer Grej i Patrika Svejzija uvežbavale su generacije

Spremite se za “najbolje doba svog života” - ponovo. Kompanija Lionsgate je potvrdila glasine koje kruže već neko vreme: snima se prvi pravi nastavak “Prljavog plesa” iz 1987. godine. Glavna uloga je ponovo poverena Dženifer Grej, koja se ovog puta javlja i kao producent. Završna pesma “The Time of My Life” je u međuvremenu postao evergrin filmske muzike, nagrađen Oskarom, Zlatnim globusom i Gremijem, dok se sam film zadovoljio time da je od uloženih pet miliona dolara napravio skoro 220. Grej se proslavila kao zbunjena, ali snalažljiva tinejdžerka Frensis Hausman zvana Bejb, koja se na raspustu zaljubljuje u instruktora plesa, dok je iskusni Patrik Svejzi zapečatio titulu filmskog zavodnika.

Dženifer Grej danas ima 60 godina

- Biće to isti onaj tip romantičnog, nostalgičnog filma koji su fanovi franšiza jedva čekali, i koji je postao najprodavaniji naslov u istoriji ove kompanije - rekao je Džon Felthajmer, generalni direktor Lionsgatea i imenovao Džonatana Levina kao režisera. Za Dženifer Grej je javnost poslednjih godina malo čula, osim kada je 2010. pobedila u rijaliti serijalu “Plesom do zvezda”. Svejzi je nešto ranije preminuo od kancera pankreasa, što je rodilo sumnje kod najvećih ljubitelja starog filmskog mjuzikla da je nastavak uopšte moguć. Ima li smisla snimati bez Svejzija? Koga će zapravo glumiti Grej, pošto to nije objavljeno? - samo su neka od pitanja internetske zajednice, koja je podsetila na činjenicu da su glavni glumci ubedljivo odigrali strast i zaljubljenost, iako se govorkalo da se van seta nisu podnosili. Budući da je glumica Dženifer Grej nedavno proslavila 60. rođendan, glasine kažu da se vraća kao fitnes entuzijasta, da će zapravo igrati baku svoje naslednice, a moguće je i da će legendarni plesni korak sa podizanjem iznad glave ovoga puta izvesti Čening Tejtum. Pitanja se množe, a mnogi su radoznali da vide prvi nastavak “Prljavog plesa”. Koji to, tehnički, nije, budući da su do sada snimljene neke franšize pod istim imenom.

Odigrali su strast iako se pričalo da se van seta nisu podnosili

CBS je već 1988. lansirao seriju sa glavnim junacima koje su igrali Melora Hardin i Patrik Kasidi. Godine 2004. pojavio se film “Prljavi ples: Noći Havane”, u kojem su plesački par igrali Romola Garai i Dijego Luna. Konačno, mreža ABC je 2017. godine prikazala televizijski rimejk sa Ebigejl Breslin i Koltom Pratom. Ako već nijedan od ovih pokušaja nije prišao ni blizu uspehu originala, onda je svakako doprineo ideji da se pokuša još jednom, kako bi nam se ponovo probudila nostalgija za pričom iz stvarne mladosti scenaristkinje Eleanor Bergstajn. Evo još jedne zanimljivosti: autorka je najpre napisala scenario za film Majkla Daglasa “Na mene je red”, ali je njena priča, posle dosta razmišljanja i odbijanja producenata, na kraju postala osnova za film koji danas poznajemo kao “Prljavi ples”.

Autor: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Povezane teme

Muzika

5 najlepših video snimaka Sade

Sade Adu je 16. januara proslavila 62. rođendan.

Film

Imamo li sledećeg Bonda?

Britanski glumac Rege-Žan Pejdž izbio je na vrh liste za agenta 007 jer jasno shvata kakav muškarac nam je uzor u 21. veku

Muzika

Svi lookovi Dženifer Lopez u novom spotu In The Morning

Dženifer Lopez je 2020. godinu završila neverovatnim novogodišnjim performansom, a početak 2021. godine je još očaravajući.

Film

Prada je kreirala kostime za film o Bili Holidej

„United States vs. Billie Holiday“ biografski film o legendarnoj džez pevačici Bili Holidej će biti objavljen 26. februara na platformi Hulu.

Muzika

Srušio je internet: novi izgled The Weeknda sa botoksom i filerima

Šta je nateralo muzičara da promeni, tačnije, unakazi svoj izgled?

Knjige

Šta ćete čitati u 2021?

Da li je digitalizacija „pojela“ čoveka?

Film

Ema Stoun je trudna

U decembru 2019. glumica Ema Stoun i njen partner Dejv Makari, režiser Saturday Night Live, najavili su veridbu, a u septembru 2020. održali su tajnu ceremoniju venčanja.

Knjige

Tri žene – Lisa Tadeo

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo.

Muzika

Kakav poklon je Hari Stajls pripremio svim fanovima?

Muzički video koji podiže raspoloženje!

Film

Praznični i porodični sadržaji koji će vam ulepšati praznike

Idealno vreme za okupljanje porodice su upravo božićni i novogodišnji praznici. Nakon burne godine, na redu je vreme ispunjeno smehom, ljubavlju i nežnošću.  To je prilika da sumir...

Film

Seksi Deda Mraz: Dvejn Džonson sprema poklone

„Moj najbolji poklon si ti“

Film

Love & Anarchy – Nova švedska serija na Netflix-u

Ako želite da pogledate novu zanimljivu seriju, predlažemo da potražite seriju Love & Anarchy na Netflix-u.

Knjige

Rod – Miljenko Jergović

Sa mnogo autobiografskih elemenata poznati pisac pripoveda sagu o porodici Karla Stublera, svog pradede.