SCENA / Film

Film

Prvo ga je hvalila Vinona Rajder, a sada i “kralj horora”: Stiven King oduševljen Nikolom Đuričkom

Nikola Đuričko, koji već nekoliko godina živi i radi u Holivudu, izgleda da konačno dobija priznanja svetske javnosti za svoj talenat.

Jedan od najpoznatijih glumaca sa naših prostora, zaigrao je u četvrtoj sezoni planetarno popularne serije Stranger Things, gde ima vrlo važnu ulogu za dalji razvoj radnje.

Đuričko igra Jurija, ruskog krijumčara koji treba da preveze Džojs Bajers (igra je Vinona Rajder) i Marija Baumana (tumači ga Bret Gelman) od Aljaske do SSSR-a, kako bi spasili policijskog šefa Džima Hopera koji je na kraju prošle sezone kao zarobljenik završio u sovjetskom zatvoru na Kamčatki.

Jurij okreće leđa junacima serije u odsudnom trenutku, dovodeći ih u smrtnu opasnost, a pisac Stiven King, koji je veliki obožavalac serije, podelio je svoje utiske o liku kog glumi Nikola Đuričko.

Obožavam tog ljigavog Rusa, Jurija. Zaslužuje sopstvenu seriju. Kao Beri, samo ruski, napisao je King na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Pohvale Stivena Kinga imaju posebnu težinu kada se ima u vidu da su upravo ekranizacije njegovih romana bile velika inspiracija braći Dafer za seriju Stranger Things.

A pre Kinga je, podsetimo, i Vinona Ryder, sa kojom Đuričko deli gotvo sve svoje scene u prvom delu četvrte sezone serije Stranger Things, imala je reči hvale za kolegu iz Srbije.

– Zaista mi se svidelo što sam radila sa Nikom. Bio je apsolutna legenda. Ne mogu da dočekam da ga ljudi upoznaju, rekla je glumica u intervjuu za “Colider“, a Bret Gelman je na to dobacio da je Đuričko “genije komedije”.

Rajderova je Nikolu pohvalila i u intervjuu za Entertainment Tonight, ocenjujući da će se publika zaljubiti u njega.

Prvih sedam epizoda četvrte sezone Stranger Things objavljeno je na Netfliksu 27. maja, a novi doživljaji ekipe iz Hokinsa imali su najuspešniju premijeru od svih serija na engleskom jeziku u istoriji ovog striming servisa.

Poslednje dve epizode četvrte sezone biće dostupne od 1. jula na Netfliksu, kada će publika saznati i da li su klinci iz Hokinsa uspeli da se izbore sa Veknom, ali i kakva je sudbina zadesila Jurija.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram