Crvena haljina i holivudski stajling: novo pojavljivanje trudne vojvotkinje Megan

Megan Markl je obradovala fanove novim spektakularnim javnim nastupom.

Od preseljenja u Sjedinjene Države, vojvotkinja Megan nije se često pojavljivala u javnosti. Štaviše, ona se retko pojavljuje dok očekuje drugo dete. Međutim, pre neki dan se to ipak dogodilo, doduše na internetu: Megan je snimila video poruku za dobrotvorni koncert Vax Live: The Concert To Reunite The World, posvećen borbi protiv koronavirusa.

Na snimku se trudna Megan pojavila u crvenoj haljini sa cvetnim printom Carolina Herrera, vrednoj 1.690 dolara. Vojvotkinja je dopunila izgled dugim minđušama i masivnim zlatnim satom.

Govor vojvotkinje se fokusirao na pandemiju i rodna pitanja. Konkretno, vojvotkinja je primetila da je situacija oko COVID-19 na različite načine uticala na žene i muškarce: prema Megan, žene su više patile. Vojvotkinja je spomenula „skok nasilja u porodici“ u karantinu i „nove prepreke koje su omele napredak žena na radnom mestu“.

U isto vreme, Megan je naglasila da su ona i Hari „veoma srećni“ što će uskoro dobiti ćerku: „Ovaj osećaj radosti delimo sa milionima porodica širom sveta. Kada pomislimo na našu [buduću ćerku], mislimo na sve mlade žene i devojke kojima treba pružiti podršku “.

Princ Hari je mogao lično da prisustvuje događaju i takođe je održao govor. On je govorio o neprihvatljivosti „politizacije vakcine“ od COVID-19. „Kada govorimo o životu i smrti, to ne bi trebalo biti pitanje politike“, rekao je vojvoda dodajući da vlade svih zemalja „moraju garantovati“ ljudima jednak pristup efikasnoj vakcini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Global Citizen (@glblctzn)

Princ se takođe zahvalio svima koji su tokom vrhunca pandemije radili na prvim linijama fronta. „Poslednjih godinu dana borili ste se hrabro i nesebično za sve nas. Služili ste i žrtvovali se, doveli sebe u opasnost. Veoma smo vam zahvalni ”, rekao je Hari.

Koncert Vax Live održan je u subotu, 8. maja u 20:00 po američkom vremenu na stadionu SoFi u Los Anđelesu. Domaćica programa bila je Selena Gomez, dok su Foo Fighters, Dženifer Lopez i H.E.R. bili gostujući izvođači.