Eva Longorija i Hose Baston: 4 saveta za savršenu vezu

Eva Longorija i meksički medijski mogul Hose Baston u vezi su sedam godina, dok su četiri u braku.

Upoznali su se već u zrelim godinama, kada svi imaju dovoljno razočaranja iza sebe, a Hose takođe ima troje dece iz prethodnog braka.

Otkrivamo kako su uspeli da dozvole sebi da se ponovo zaljube i šta je najvažnije u vezi između Eve i Hosea.

Ne dozvolite da prošla razočaranja utiču na vaše samopouzdanje

Pre veze sa Bastonom, Eva je doživela težak raskid. Razvod od košarkaša Tonija Parkera bio je glasan i neprijatan. Eva je raskid sa Parkerom prvi put objavila na svom Twitteru, napisavši da se „mole jedno za drugo”. Ubrzo su novinari počeli da pišu da je razlog razdvajanja Tonijeva izdaja i da je Eva na telefonu svog supruga pronašla poruke ljubavnice, koja im je bila zajednička prijateljica. Nakon zvaničnog razvoda, 2011. godine, Eva je potvrdila činjenicu prevare. U intervjuu za CNN priznala je da se osećala „poniženo“ i u početku se, poput mnogih ljudi u takvoj situaciji, pitala: „Šta nije u redu sa mnom?“ Međutim, Longorija se brzo izvukla iz ovih misli, shvatajući da izdaja nema nikakve veze sa njom lično. Eva je iskreno razgovarala o svemu sa bivšim suprugom i zarekla se da joj ova situacija neće uništiti samopouzdanje. „Shvatila sam da svoju ličnost ne možete definisati preko muškarca ili kroz brak.“ – rekla je Longorija u intervjuu kod Elen Dedženeres.

Uđite u vezu samo kada ste za to spremni

Za Hosea Bastona, brak sa Longorijom takođe nije prvi. Kada je Evu upoznao kod zajedničkih prijatelja, stvar nije išla dalje od formalne učtivosti. Oboje su nedavno izašli iz teške veze i jednostavno nisu bili spremni za romantične odnose. „Kada smo se, zahvaljujući zajedničkim prijateljima, prvi put sreli, oporavljala sam se od neuspešne romanse. Hose je takođe doživeo bolan prekid. Tako smo samo lepo razgovarali, ali između nas se apsolutno ništa nije dogodilo.“ – rekla je Longorija u intervjuu za američki magazin People.

Kada je srela Hosea, šest meseci kasnije Eva se nije ni odmah setila da se već poznaju. Međutim, među njima se istog trenutka pojavila nova iskra, činilo se da se Baston i Longorija gledaju potpuno drugim očima. Kao što je Eva kasnije rekla novinarima: “Bio je to apsolutni kliše: pevanje anđela u mojoj glavi i neverovatna hemija!” Sledećeg dana par je otišao na sastanak kojim je započela njihova veza.

Ne zaboravite da je venčanje samo formalnost

Posle tri godine veze tokom odmora u Dubaiju, Hose je zaprosio Evu. U maju 2016. godine u Meksiku se održala veličanstvena ceremonija venčanja, gosti su bili Viktorija i Dejvid Bekam, Penelope Kruz, Riki Martin i druge zvezde. U jednom intervjuu Longorija je naglasila da venčanje nije bilo toliko važno koliko to što je sa Hoseom. Čak se našalila da je reč „nevesta“ trebalo da je degradira, jer su ona i Hose već dugo osećali da su u braku.

„Ono što moju vezu sa Hoseom čini mnogo prijatnijom jeste to što ne vršim pritisak na sebe i na ideju braka kao u mladosti”. Eva je venčanje doživljavala samo kao prijatno slavlje i način da proslave svoja osećanja jedno prema drugom u krugu voljenih i prijatelja. Ali ova formalnost ni na koji način nije promenila njihov odnos.

Poštujte jedni druge

Kao glavnu tajnu snažne veze, Eva navodi uzajamno poštovanje. Prema glumici, on je postao prvi čovek u njenom životu koji u potpunosti podržava njenu karijeru i ambicije.

“Hose je prvi čovek u mom životu u kome sam videla snažnu i ispunjenu ličnost. Takva je sreća proći kroz život sa osobom u kojoj vidite sebi ravnog“ – kaže Longorija. Eva je usvojila Hoseovo troje dece iz prvog braka, a sada zajedno odgajaju zajedničko dete – sina Santjaga.

„Za 20 godina moje karijere, stekla sam prijatelje, prilike, nagrade i počasti, ali onda mi je život dao Hosea i njegovu prelepu decu. Sa Hoseom sam shvatila da mogu da ispunim sve svoje snove, uključujući rođenje sina“, rekla je Eva na predstavljanju svoje zvezde na holivudskoj Aveniji slavnih 2018. godine.

 foto:heroine