Finaliziran razvod decenije: Šta dobijaju, a šta gube Kim Kardašijan i Kanje Vest

Brakorazvodna parnica, pokrenuta prošle godine u februaru, između influenserke Kim Kardašijan i repera Kanjea Vesta, koji je nedavno zakonski promenio ime u Je, konačno je završena. Stavljena je tačka na brak dug sedam godina, a koji je započeo raskošnim venčanjem u Italiji 2014. godine.

S obzirom na to da su potpisali predbračni ugovor – čiji detalji nisu poznati, podela imovine je verovatno protekla jednostavno, nešto komplikovanija bila su pitanja starateljstva nad decom i dogovor oko alimentacije.

Kim i Kanje imaće zajedničko starateljstvo nad četvoro dece: devetogodišnjom Nort, šestogodišnjim Seintom i četvorogodišnjom Čikago i trogodišnjim Psalmom. Kim će većinu vremena provoditi sa mališanima, dok će Kanje sa njima biti 20 odsto celokupnog vremena, a reper će morati da isplaćuje i alimentaciju koja iznosi 200 hiljada dolara, svakog meseca, plus pedeset odsto troškova za njihovo školovanje i obezbeđenje.

Zanimljivo je i da su se bivši supružnici složili oko toga da, ako nekada dođe do neslaganja među njima, prevashodno po pitanju dece, krenu na medijaciju, odnosno proces mirenja putem posrednika. Ukoliko se na takvim sastancima jedno od njih ne pojavi, prisutni roditelj imaće dozvolu da donese samostalnu odluku.

Kim ostaje da živi u porodičnoj kući koju je nekad delila sa Kanjeom, koju je nakon razvoda rešila malo da preuredi i time se odmah pohvali na instagramu (slika gore). 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram