U FOKUSU / U fokusu

“Hari Poter” priznao: počeo sam previše da pijem

Britanski glumac Danijel Redklif konačno je otkrio tamne strane slave koju je doživeo još kao dečak.

Pošto je uspešno odbacio spekulacije fanova da je pozitivan na koronavirus, britanski glumac Danijel Redklif je otišao korak dalje – obelodanio je kako se okrenuo alkoholu kada je stupio na stazu slave. Redklifa znamo najviše po glavnoj ulozi u serijalu “Hari Poter”, ali nismo znali da je popularnost doprinela padu njegovog samopouzdanja, što je on takođe priznao. – Krenuo sam previše da pijem pred kraj snimanja filmova o Hariju Poteru. Nakon što se snimanje završilo, uspaničio sam se i nisam znao kako dalje. Nije mi se sviđalo ko sam kada sam bio trezan – rekao je Redklif u intervjuu za Radio 4. Tridesetogodišnji glumac je otkrio i da je trezan još od 2010, i da je “veoma, veoma srećan” što je alkohol ostavio još kao mlad. Na pitanje da li bi mu se to dogodilo i bez uloge u serijalu, razmišljao je naglas o korenima alkoholizma.  

– Nikad neću znati. Taj problem postoji u mojoj porodici, generacijama unazad. Ali ne kod moje majke i oca, da dodam – bio je kategoričan. Redklif je govorio i o tome sa kakvim se problemima suočavao zato što je još gotovo dečak već zaradio 90 miliona funti.

– Imao sam ludu sreću. Mislim da verovatno imam neki osećaj krivice jer mi se, tako mladom, desilo nešto tako neverovatno – bio je iskren glumac. Budući da je franšiza “Hari Poter” i dalje popularna, Redklifu je i dalje teško da ostavi pečat nekom drugačijom ulogom, piše Mirror.

Photo: Profimedia