Kraljica urednosti Mari Kondo odustala je od sređivanja?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Guru za savršenu organizaciju stvari u domaćinstvu, takozvana japanska “kraljica čistoće” Mari Kondo, priznala je sebi i svetu: više nije uredna.

2011. godine, izdala je knjigu “The Life-Changing Magic of Tidying Up” u kojoj je objasnila Kondo metod sređivanja, a podrazumeva kategorizaciju predmeta – odeće, knjiga, sentimentalnih predmeta kako bi se utvrdilo da li pokreću iskrenu radost kod vlasnika. Od tada Mari je pomagala ljudima širom sveta praktičnim savetima za uređeniji život. Do sada.

„Do sada sam bila profesionalna “urednica”, tako da sam davala sve od sebe da moj dom bude uredan u svakom trenutku. Moja kuća je sada u haosu, ali način na koji trenutno provodim vreme je najbolji za mene”, izjavila je rušeći internet ovim presedanom.

Razlog odustanka od sređivanja je rođenje trećeg deteta, a time i promena životnih prioriteta. Sada, njen fokus sa organizacije stvari, pomerio se ka planiranju jednostavnih načina da unese sreću u svakodnevne stvari.

Njena najnovija knjiga: “Marie Kondo Kurashi at Home: How to Organise Your Space and Achieve Your Ideal Life”, usredsređuje se na japanski koncept kurašija, što znači “način života”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Šta nam Mari zapravo poručuje?

Sasvim je uredu da nam se životni prioriteti menjaju, i da je apsolutno dozvoljeno – pa čak i najurednijoj osobi sveta – da napustimo stare šablone i preorjentišemo svoje ciljeve ka onome što nam sada izaziva radost.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.